Дориан вече е ураган от първа степен. Подмина Северна и

...
Дориан вече е ураган от първа степен. Подмина Северна и
Коментари Харесай

ООН ще отпусне 5 400 000 долара на Бахамските острови заради Дориан

Дориан към този момент е вихър от първа степен. Подмина Северна и Южна Каролина и се движи към Масачузетс. Поривите напразно в окото на бурята са към 150 км/ч, чакат се значителни превалявания. Дориан опустоши Бахамите, когато беше от 5-та, допустимо най-високата категория. До тук жертвите са 30, само че управляващите чакат броят им да се усили.

 © БГНЕС
В най-засегнатите от Дориан региони е безшумно и призрачно. Почти всички здания са изравнени със земята. Лодки, електрически уреди, изпотрошени коли са разхвърляни във всички направления. Според данни на неправителствени организации повече от 75 хиляди души се нуждаят от помощ - храна, вода, лекарства. Мнозина се пробват да се зарадват на обстоятелството, че са оживели.
Бренамей Купър, оживяла след Дориан: Оцелях след Дориан, което е неописуемо. Няма думи, с които това може да се опише. В града всички са изгубили всичко, всичко!
В ход е огромна интервенция по отстраняването на последствията от най-силния вихър удрял архипелага в миналото. В неопределеност са стотици хора.
Дженел Джели, Червен кръст: Говорихме с хора, които са изгубили домовете си. От дни спят на улицата и нямат визия какво да чакат в бъдеще.
8 тона храна към този момент пътуват за засегнатите региони. По стратегия на Организация на обединените нации в идващите три месеца Бахамите ще получат 5 400 000 $ за възобновяване на вредите след Дориан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР