Дориан вече е ураган 4-та категория, но леко измести посоката

...
Дориан вече е ураган 4-та категория, но леко измести посоката
Коментари Харесай

Ураганът Дориан промени посоката си

Дориан към този момент е вихър 4-та категория, само че леко измести посоката си на придвижване. Това значи, че Флорида наподобява ще бъде пощадена и с намаляваща мощ ураганът ще засегне Джорджия и Северна и Южна Каролина. Преди Съединени американски щати обаче, на пътя на Дориан са Бахамите.

Архипелагът е подготвен за урагана - постройките са със заковани прозорци, лодките са вдигнати, чувалите с пясък по местата си. Повечето туристи към този момент са напуснали региона. За някои острови е издадена заповед за наложителна евакуация. В околните часове се чакат бурни ветрове, високи талази и поройни дъждове.

А Флорида продължава интензивно да се приготвя за Дориан. Той към този момент е от 4-та степен и поривите в към на бурята са към 225 км/ч. Въпреки че съгласно прогнозите щатът няма да понесе пряк удар от Дориан, се чакат доста мощни ветрове и огромни количества превалявания.
Рон Десантис, губернатор на Флорида: Както знаете, Дориан към този момент е вихър от четвърта категория, само че леко измести придвижването си на изток. Това явно е добре за Флорида.... Но апелирам, да не си вършиме неверни заключения. Останете нащрек и бъдете готови.  © БГНЕС
Сред хората няма суматоха. Стремят се да са изцяло подготвени, макар че към този момент има доста бензиностанции, в които горивото се е изчерпало.
Гейл Мортън, гражданин на Форт Лодърдейл, Флорида: Преживях Андрю, претърпях Уилма, претърпях Ирма. Но през този не желая да минавам.Сабрина Сиро, гражданин на Форт Лодърдейл, Флорида: Вино, доста вода, салами за сандвичи. Не, не ме е боязън. Тук е Южна Флорида, има урагани непрекъснато.
Дориан е непредсказуем и може да бъдат нанесени пагубни провали - изясняват експертите и не престават да наблюдават придвижването му. Той евентуално ще стигне до сушата в средата на идната седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР