Дори за тези, които не са правили хляб до сега,

...
Дори за тези, които не са правили хляб до сега,
Коментари Харесай

Лесна рецепта за вкусен пълнен домашен хляб!

Дори за тези, които не са правили самун до в този момент, тази пъклен вкусна рецепта, както за солен, по този начин и за сладостен самун, е доста елементарно изпълнима.



Продукти:

80 мл топло мляко

3 г суха квас

300 г брашно

5 г сол

30 г захар (ако вършиме солен самун, може да ползвате половината)

1 яйце

100 мл бита сметана

заряд на усет - в тази рецепта 50 г сушени боровинки
 7 здравословни храни, които скапват зъбите ни 7 здравословни храни, които скапват зъбите ни
Ако мислите, че единствено бонбоните, които майките са ни забранявали в детството са рискови за зъбите, грешите. Оказва се, че някои потребни х...

Приготвяне:

Смесете млякото и сухата квас и ги оставете за 5 минути, като в друга купа изсипете брашното, солта и захарта и разбъркайте. После прибавете битата сметана, яйцата и задействаната квас с млякото. Бъркайте до момента в който извършите хубаво лепкаво тесто, което ще оставите да втаса, до момента в който удвои размера си (или както баба ми споделя: " Докато тръгне да ме търси. " )

За пълнежа - накълцайте боровинките, които ще ползвате за пълнежа. 

Намажете съда в който ще я печете и го покрийте с хартия за печене.
 Съхранявайте хляба на това място, в случай че желаете да е дълготраен с дни Съхранявайте хляба на това място, в случай че желаете да е дълготраен с дни
Сигурни сме, че и вие както всички останали, постоянно си задавате въпроси, свързани със съхранението на хляба. Някои хора са на мнение, ч...

Сега, откакто тестото е готово, го сложете върху набрашнен плот и отрежете четири равни елементи от него. Оформете топки, които ще покриете с фолио и ще подредите, до момента в който втасат.

След това ще ги разточите в овална форма, като едната им страна ще нарежете на тънки линии, а в другата половина ще сложите пълнежа.

Сега навийте на руло и направете това с всяка една, а след това ги наредете в тавата на кръг по ръба и покрийте с фолио, като отново оставете да втасат.

Когато това е готово, намажете от горната страна с мляко и сложете във фурната авансово загрята на 170 градуса за 15-20 минута.

След като е подготвен изчакайте да се охлади и му се насладете!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР