Дори ВСС да премине към гласуване и да реши, че

...
Дори ВСС да премине към гласуване и да реши, че
Коментари Харесай

Адв. Георгиев: Не изключвам Гешев и Борисов да се разберат

Дори Висш съдебен съвет да премине към гласоподаване и да реши, че би трябвало да в профил Иван Гешев от поста основен прокурор, има още една стъпка и това е указът на президента. Моето очакване е президентът да не бърза, защото не е привързан със период.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria адв. Емил Георгиев от „ Правосъдие за всеки “.

Президентът евентуално ще изчака решението на Конституционния съд, който беше сезиран поради смяната на изискуемото болшинство във Висш съдебен съвет от 17 на 13 за неговото освобождение. Ако гласовете във Висш съдебен съвет са 17 обаче нищо не се трансформира.

Моята преценка е, че Гешев беше извънредно обмислен в изрече си когато назова депутатите в Народното събрание „ политически отпадък, който би трябвало да бъде изринат “. Тези думи са неприемливи. Каза го в границите на свикана от него конференция. Направи го при избрана последователност на дейности и слово, театрално квалифицирано беше скъсването на оставката му. Имаше и думи, които предшестваха това изявление, тъй че персоналното ми мнение е, че той не беше под изключително прочувствено влияние. Главният прокурор би трябвало да е резистентен на прочувствено влияние. Податливостта на прочувствени положения не е в негов плюс, а в негов минус.

Желанията на Гешев за чуване в Брюксел, медийни изказвания по Закона за радиото и малкия екран и чуване на закрито съвещание в Народното събрание, повдига въпросите, в случай че той има какво да каже за корупция измежду политиците за какво в този момент? Защо прокуратурата бездейства по тези въпроси? Защо не се проверява и не се внасят обвинителни актове?

Разбрахме, че някои от вносителите на предлагането за премахване на Гешев във Висш съдебен съвет се усещат подложени на напън. Смятам, че има нещо подмолно, че това е опит за договаряне – съгласно мен сред някогашния министър председател Борисов и самия основен прокурор. Не изключвам да се схванат. Това ще го забележим, в случай че има някакви отстъпки от прокуратурата във връзка с желаните имунитети.

Вижте цялото изявление във видеото .

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР