Дори водещите анализатори на наградите Оскар“ признаха през последните няколко

...
Дори водещите анализатори на наградите Оскар“ признаха през последните няколко
Коментари Харесай

Номинациите за Оскар 2022: Кого отряза Академията

Дори водещите анализатори на премиите „ Оскар “ признаха през последните няколко дни преди оповестяването на номинациите, че нямат визия кой ще влезе в окончателните описи. Причината – пандемията от Covid-19, която трансформира в безпорядък и този кино сезон.

94-ите награди " Оскар " може да се окажат добра вечер за кино лентата на Netflix " Силата на кучето " (Power of the Dog). Драмата на Джейн Кампион, оглави класацията с 12 номинации и означи първия случай, в който жена е номинирана за повторно в категорията за най-хубав режисьор (първата номинация за " Оскар " за постановка на Кампиън е за " Пианото " от 1993 г.). " Дюн “ има 10 номинации, а автобиографичният спомен на Кенет Брана - " Белфаст ", събра 7.

Имаше обаче и някои огромни пропуски – артисти и режисьори, които заслужаваха да попаднат в описите, само че имената им в последна сметка не са там. От друга страна, станахме очевидци и на редица изненади. Variety показаха най-важните от тях:

Пропуск: Дени Вилньов не е номиниран за постановка

Въпреки че " Дюн " получи 10 номинации за " Оскар ", в това число за най-хубав филм, режисьорският отрасъл не номинира Дени Вилньов за амбициозния му научно-епичен филм. Още по-впечатляващото за продукцията е, че " Дюн " беше един от дребното филми от предходната година, които съумяха да станат бокс-офис с едновременното им стартиране на огромния екран и на стрийминг по HBO Max. Но да се надяваме, че Вилньов ще получи още един късмет с " Дюн 2 ".

Пропуск: Лейди Гага и Джаред Лето без номинации за „ Домът на Гучи “

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР