Дори в тези тревожни и объркани времена има и положителни

...
Дори в тези тревожни и объркани времена има и положителни
Коментари Харесай

Рибите и делфините се завърнаха във водите на Италия след карантината

Дори в тези тревожни и комплицирани времена има и позитивни вести. Много от природолюбителите в Италия оповестиха, че животните са се завърнали в каналите и бреговете в зората на пандемията от COVID-19.

Да вземем за образец Венеция. Липсата на туристи и възбраната за излизане от домовете в града направи прословутите канали доста по-чисти отпреди. Ако има нещо хубаво в епидемията от ковид, то е, че се понижават темповете, с които действа светът, и се дава глътка въздуха на природата.Както може да видите във видеата, оповестени в групата Venezia Pulita / Clean Venice в Twitter, водите на Венеция към този момент не са мътни, а чисти и гостоприемни за риба. Разликата с предходната година е внушителна.

Причината? Лодките и гондлолите отчупват по-малко седимент в каналите.

„ Глътка въздух за планетата... Красиво! ", разяснява един човек (на италиански).Дори делфини плуват към пристанището - освен венецианското, само че и това край Каляри, както може да видите от видеото по-долу.

" В момента във Венеция съвсем няма трафик. Градът няма канализация и по тази причина всекидневно всичко отива в каналите. Но поради карантината водата се почиства ", споделя гражданин на Венеция.



Източник: IFLScience

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР