Дори в България да нямаше коронавирус, икономиката щеше да спре

...
Дори в България да нямаше коронавирус, икономиката щеше да спре
Коментари Харесай

И без коронавирус у нас икономиката щяла да спре според Караниколов

Дори в България да нямаше ковид, стопанската система щеше да спре и с всеки минал ден тя се забавя. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Той уточни, че колкото са повече в кондиция главните предприятия у нас, толкоз по-бързо ще се възвърне стопанската система ни.

Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, само че съгласно министъра поради изключителните ограничения по този начин или другояче хората е нямало да вървят по хотели и заведения за хранене.

Той изрази убеденост, че когато вирусът изчезне, естественият живот ще продължи. България би трябвало да търси от всяко зло - положително, безапелационен бе Караниколов.

Според него тематиката за общата индустриална политика, която беше сложена още по време на българското европредседателство, още веднъж ще се върне.

Като добра вест за стопанската система ни министърът заяви, че макар тежката обстановка ще сертифицираме план за 120 милиона.

Караниколов акцентира, че значимото сега е да запазим производството в кондиция. Той уточни, че се чака равнището на безработица у нас до края на годината да доближи 6%. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР