Дори този един ден на парламентарните избори в неделя ще

...
Дори този един ден на парламентарните избори в неделя ще
Коментари Харесай

Как ще се справим с COVID-19? Д-р Симидчиев - за ваксините, мерките и колективния имунитет

Дори този един ден на парламентарните избори в неделя ще провокира микропик - т.е. едно малко увеличение на броя на. Това чакаме до седмица у нас. Като видях по какъв начин имаше скупчване пред секциите на хора без маски, чакам, че ще има растеж.
Това съобщи в предаването пулмологът доктор Александър Симидчиев. В Световния ден на здравето лекарят разяснява развиването пандемията у нас и прикани за ускорение на процеса по имунизация. 
" Имаме остра потребност да понижим скоростта на разпространяване на вируса и паралелно с това да подготвим имунната система на една огромна част от популацията с ваксини. Преболедуването като метод за справяне с пандемията го видяхме към този момент в някои страни. То не е от най-успешните тактики. Причината за това е, че вирусът вътре в себе си съдържа няколко белтъка, които пречат на имунната ни система да построи ефикасен имунен отговор. При доста повече хора не може да се разгърне ефикасен имунен отговор и тези хора могат да прекарват отново и да станат заразоносители и разпространители. Ако ние не осигурим дейно пренастройване на имунната ни система посредством ваксини, това, което ще се случи е колкото повече разпространяване на инфекцията, толкоз повече нейни разновидности ", акцентира доктор Симидчиев.
 Това е нашият единствен потребен ход – имунизациите Това е нашият единствен потребен ход – имунизациите
Това съобщи вирусологът проф. Радостина Александрова. А за какво го сподели - НАУЧЕТЕ ТУК!...
Той изясни за какво се случва по този начин: " Вирусът се пробва да се приспособява към популацията, в която се популяризира. Когато той го прави, го прави с разновидности и тези разновидности се пробват да заобикалят нашата имунна система и компликациите, които ние им слагаме с носенето на маски, ограниченията и имунизирането. Ако не сложим задоволително бързо и стабилно всички тези спънки пред вируса, това, което ще случи, е вирусът да минава около тях. И ще съумява ", уверен е пулмологът.
По отношение на имунизацията на Оксфордския университет и компанията AstraZeneca, доктор Симидчиев е на мнение, че тя няма различен проблем, като се изключи че не ѝ върви в общественото пространство. " Медицинските обстоятелства, които се акцентират към нея, са извадени от подтекста. Тази ваксина е равностойна на другите ваксини. За страдание, връзката към нея основава едно равнище на съмнение, което пречи на ваксиналния развой ", уточни доктор Симидчиев. Той означи, че не е последовател на концепцията за разбъркване на ваксини - т.е. втората доза след векторна ваксина да бъде с препарат на иРНК основа. Д-р Симидчиев прикани хората да не се опасяват и да си слагат и втората доза на имунизацията, като съобразят всичко разказано в нейната брошура.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР