Дори според съюзниците на Тръмп, решението на израело-палестинския конфликт с

...
Дори според съюзниците на Тръмп, решението на израело-палестинския конфликт с
Коментари Харесай

Дори според съюзниците на Тръмп, решението с две държави е необходимо

Дори съгласно съдружниците на Тръмп, решението на израело-палестинския спор с две страни е належащо. Една седмица след икономическия конгрес в Бахрейн американските и палестинските чиновници, предсказуемо, имат доста разнообразни възгледи за събитието, което беше оповестено като първата част от предстоящото спокойно предложение на Белия дом, написа израелското англоезично издание The Times of Israel, съобщи Фокуснюз .

" Форумът " Мир за разцвет “ в Бахрейн беше сполучлив, с интернационално присъединяване, което надмина упованията ", съобщи Джейсън Грийнблат, представител на Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп. „ Бяхме изумени от отговора, който получихме “, добави Джаред Къшнър, старши консултант на Тръмп в конферентен диалог с кореспонденти в сряда. „ Всички страни, която поканихме, се появиха и имахме доста, доста участници. Имахме доста високопоставени бизнес водачи от всички краища на света, всички огромни компании. "

Палестинците, които бойкотираха събитието, изненадващо го отхвърлиха като грамаден неуспех, който даде дребен резултат. „ Дойде и си отиде. Това завърши. Някои араби участваха, а някои не. Някои европейци участваха, а някои не “, съобщи президентът на Палестинската автономност Махмуд Абас в сряда. „ Това е огромна неистина, която Къшнър и други хора са измислили, с цел да вършат хората на простаци. Никой не може да ни прави на простаци “. Засега, по този начин предвидимо. Но какви, в случай че има такива, съответни резултати бяха реализирани в Манама, остават неразбираеми като контурите на идната политическа част от по този начин наречената „ Сделка на века “. Но семинарът в Бахрейн сподели едно ясно нещо: все още даже тези, които са благосклонни към желанието за реализиране на мир от администрацията на Тръмп, имат вяра, че съглашението за окончателния статут би трябвало да обезпечи „ някаква палестинска страна “. Мнозина в арабския свят бяха и остават скептично настроени, меко казано, за метода на Белия дом към израелско-палестинския спор - и все пак в семинара в Бахрейн участваха впечатляващи брой високопоставени арабски публични лица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР