Дори след две седмици на израелски ракети и въздушни удари,

...
Дори след две седмици на израелски ракети и въздушни удари,
Коментари Харесай

China Daily: САЩ застават на грешната страна на историята в Газа

Дори след две седмици на израелски ракети и въздушни удари, непрестанно удрящи Ивицата Газа и гибелта и разселването на хиляди палестинци, и контраударите на Хамас, няма признаци за каквато и да е деескалация в спора. Израел продължи да бомбардира Газа даже в понеделник. Това пишат от China Daily, цитира Евроком. 

Най-малко 4600 души бяха убити при израелските бомбардировки, които започнаха, откакто екстремистите на Хамас нападнаха южен и централен Израел на 7 октомври, при които 1200 души бяха убити и към 200 взети за заложници. Докато броят на цивилните жертви нараства, домовете, учебните заведения и лечебните заведения се трансформират в отломки, а дефицитът на вода, храна, медикаменти, електричество и гориво трансформира живота в Газа в призрачен сън, почтеният палестински народ приканва света да приключи спора, се споделя в материала на китайското издание. 

Следователно обвързване на интернационалната общественост е да постави съгласувани старания за неотложно преустановяване на боевете. Въпреки това Съединени американски щати наливат масло в огъня, като сляпо поддържат Израел в продължаващия спор, обещавайки да му дават материална и военна помощ. Още по-лошо, предходната седмица Съединени американски щати постановиха несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която желае „ филантропична пауза “, с цел да се достави животоспасяваща помощ на милиони цивилни в обсадената Ивица Газа.

Дългогодишната поддръжка на Вашингтон за Израел го кара да си затваря очите за ползите на палестинците, в това число потребността им от самостоятелна палестинска страна. „ Неограничената “, безусловна поддръжка на Съединените щати за бомбардирането на Газа от Израел освен разстрои арабския свят, само че и провокира неодобрение в Държавния департамент на Съединени американски щати. „ В общи линии назрява протест “ в отдела „ на всички равнища “, заяви предходната седмица новинарският уеб страница HuffPost, цитирайки неназован чиновник.

Джош Пол, шеф по връзките с Конгреса и обществеността към Бюрото по политически и военни въпроси на Държавния департамент, напусна предходната седмица поради това, което той разказа като „ интелектуалния банкрут “ на администрацията на Джо Байдън при изпращането на повече оръжия на Израел. Той назова хода „ късоглед, унищожителен, неправдив и опонира на самите полезности, които обществено поддържаме “.

Насилието поддържа цикъл от неразрешени спорове, което води до повече принуждение. Следователно единственият метод за разрешаване на спора сред Палестина и Израел е използването на решението на Организация на обединените нации за две страни, което би разрешило на палестинците да основат своя лична самостоятелна страна въз основа на границите отпреди 1967 година, метод, който беше подсилен от болшинството от интернационална общественост.

" Въпреки че Съединени американски щати може да не поддържат това решение – както се вижда от гласуването им против обвързваните резолюции на Организация на обединените нации против Израел – те би трябвало да изпълнят световната си отговорност като единствената международна суперсила, като оказват помощ за избягването на по-голяма филантропична рецесия в Ивицата Газа. Но ще го направи ли самопровъзгласилият се „ първенец “ на демокрацията, свободата и човешките права? ", заключва материалът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР