Дори след дълъг и релаксиращ уикенд понякога не можем да

...
Дори след дълъг и релаксиращ уикенд понякога не можем да
Коментари Харесай

Умората и как да заличим следите й

Дори след дълъг и релаксиращ уикенд от време на време не можем да премахнем чувството за отмалялост, постоянно съпроводено с незаинтересованост. Стресът, недоспиването, домашните отговорности и часовете overtime на работно място се трансформират в всекидневие и рутина, която обаче може да докара до психическо и физическо привършване. Днес приказваме повече за burnout, а не всеки път осъзнаваме, че сме стигнали до него. Самата аз съм минала през месеци без почивни дни и познавам усета на изтощението, което компенсирах с мазни и нездравословни храни, виждах го в лицето си заран преди да прикрия следите му с декор дьо загар (невинаги успешно) и го усещах в тялото си, което ставаше все по-тромаво и нездраво. Не знам дали беше burnout, само че бях решила да се преборя с него и да спра да слушам думите „ изглеждаш доста изтощена “.

Изключете най-малко за час

Пълноценната отмора сигурно е добър старт за това, но невинаги можете да си позволите двуседмично пътешестване до далечно място и с изключен телефон. Затова по-скоро се пробвайте да намерите обичани занимания, с които да дадете за малко покой на мозъка и най-малко за час да забравите за графици, крайни периоди, наставнически срещи и (не)постигнати резултати. Дали ще бъде спорт – йога, пилатес, фитнес, зумба, танци, или медитация, или уединено с обичана книга, значимото е да спрете за малко, да забавите темпото, тъй като светът няма да спре да се върти, още по-малко да се срине, в случай че „ изключите “ за миг. Спортът ще ви помогне и за цялостния тонус на тялото. Ако го усещате във форма и изпълнено с сила, то и прочувствено също ще се почувствате по-стабилни и уверени.

Храненето, да, храненето!

Не съм от най-хубавите образци за здравословно хранене, само че се старая да чувам тялото си или най-малко да не го слушам тогава, когато ме води към junk food корнерите. Не, че не прегрешавам от време на време, само че се пробвам да е доста рядко. Няма да приказвам за диети, а по-скоро за уравновесеното хранене, в което има повече зеленчуци и богати на магнезиий и желязо храни, които доставят тялото с витамини и скъпи минерали за повече сила и здраве. Така че в случай че отивате на обяд и се колебаете сред бургер и салата, изберете второто, по-късно остатъкът от работния ден сигурно ще мине по-леко и прелестно. А в случай че продължите в този темп, сигурно най-сетне ще извадите „ слабите си дънки “ от дрешника.



Поглезете кожата си

Тя е значителен предател на умората, неправилното хранене и недоспиването. Кожата на тялото става по-суха, лицето добива сивкав загар, без искра, а тъмните кръгове и фините бръчици към очите наподобяват все по-изразителни. Дори най-широката усмивка не може да прикрие прочувственото и физическо безсилие. Затова всекидневно почиствайте и подхранвайте кожата на тялото и лицето си, а до момента в който го вършиме, нежните аромати на козметичните ви артикули ще поглезят сетивата, носейки чувство за релакс и прохлада. Едно от моите секрети оръжия е околоочният крем срещу отмалялост на Lierac, който обезпечава интензивна терапия за поправяне на подпухването, бръчките и кръговете под очите, подсилена с пептиди против нездравословната синя светлина. Само след няколко дни постоянна приложимост чувствам зоната към очите си по-гладка и нежна, а погледът – по-свеж и лъчезарен. 



С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР