Дори рекламата, която провокира негативни емоции, е по-добра от рекламата,

...
Дори рекламата, която провокира негативни емоции, е по-добра от рекламата,
Коментари Харесай

Езикът като инструмент на рекламата

Дори рекламата, която предизвика отрицателни страсти, е по-добра от рекламата, която феновете подминават. Мнозина считат, че като се насочват към тясно таргетирана публика, имат сигурен късмет да я доближат. Знайте обаче, че за вниманието на същите фенове се борят и хиляди други компании, без всички от тях да са ваши съперници на пазара. Как, освен това изискване, да се притегля вниманието на хората по-ефективно?

Мощен инструмент да го сторите е езикът на рекламата, показва в собствен материал сп. Entrepreneur. Авторите означават, че множеството компании употребяват в маркетинга си доста сходни една на друга или клиширани изречения , изпълнени с апели за деяние. Съвременното маркетинг слово е изпълнено с „ вълшебен “ изречения и думи, за които се счита, че влияят в най-висока степен и са сигурен залог, като „ понижено “, „ промоция “, „ безвъзмездна доставка “, „ поръчай незабавно и завоюва “.

„ Да играете на несъмнено с езика в рекламата към този момент не е метод да вдъхновите интензивност измежду аудиторията “, не престават създателите на Entrepreneur. Те считат, че езикът в маркетинга е станал прекомерно монотонен. В тази връзка изброяват 5 съвета за по-ефективното му потребление.

Основни рекомендации:

1. Не говорете прекомерно механически . Не изпадайте в прекомерно доста детайлности. Обсипването с прекалено количество информация е съществена неточност на маркетинга по целия свят. Бъдете съответни. Не ползвайте прекалено много данни, проценти, статистики. Посочвайте единствено едно число, с цел да се запомни. Ако продавате техника, избягвайте да включвате в рекламата всички вероятни параметри, като пиксели и параметри на процесорите. Това, което ще запомнят хората, е по какъв начин им отговаряте на въпроса „ Какво мога да върша с този артикул? “. Отговорът може да бъде „ С продуктът X на компания Acme може да... обработвате снимки/ записвате песни/ работите по научни проекти/ готвите или вършиме сокове с невисок разход на електрическа енергия “ и така нататък С рекламата имате опция да изпратите на публиката едно само маркетингово известие. Нека то да показва изгодата от продукта.

Продължава на страница 2.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР