Дори премиерът Кирил Петков да има огромно желание да вдигне

...
Дори премиерът Кирил Петков да има огромно желание да вдигне
Коментари Харесай

Петър Витанов: Ветото за Македония не може да бъде търгувано за танкери, пари или Шенген

Дори министър председателят Кирил Петков да има голямо предпочитание да вдигне ветото за Република Северна Македония, няма да го направи, тъй като на идващия ден няма да е министър председател, а държавното управление ще падне. Това сподели пред Еuronews Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал.

Витанов беше посетител на утринния блок след завръщането си от Вашингтон, където беше част от делегация на Европейския парламент, само че организира и редица други политически срещи с представители на Демократическата партия. Две седмици по-рано той имаше диалози и с представители на ръководещата партия в Германия в Берлин.

„ Целта е Българска социалистическа партия да възвърне връзките си с водещите партии. За страдание са прекратени контактите и Българска социалистическа партия е във външнополитическа изолираност “, съобщи Витанов. Според него повода е, че политиките на българската левица се разминават доста с тези на останалите социалистически и социалдемократически партии.

„ В последните години Българска социалистическа партия акцентира на консервативните и националистическите политики, което се разминава фрапантно с прогресивните хрумвания на европейските леви партии “, сподели Петър Витанов и посочи, че е установил същото и преди две седмици в Берлин, където имаше поредност от срещи с ръководещите от Германската социалдемократическа партия (SPD).

По тематиката с доставките на газ и упованията Съединени американски щати и други страни да компенсират спрените доставки от Русия, Витанов посочи, че е належащо трайно решение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР