Дори не можете да си представите колко от породите кучета,

...
Дори не можете да си представите колко от породите кучета,
Коментари Харесай

Най-известните британски породи кучета

Дори не можете да си визиите какъв брой от породите кучета, които добре познавате, са селектирани във Англия. От там произлизат едни от най-любимите ни питомци, които виждаме към нас, по малкия екран и в изкуството. Ето някои от най-известните английски породи кучета.

Стафордширски бултериер

Този късокосмест сладур е най-известният английски любим. Породата е основана в Стафордшир, Англия, посредством кръстосване на булдог и териер и е употребена за кучешки боеве и прогонване на вредители от къщите. През годините породата е еволюирала до настоящия си външен тип на красиви, късокосмести домашни любимци с дребен до междинен размер. Те са предани, обичливи, лоялни кучета и са считани за едни от най-подходящите кучета да бъдат към деца.

Кокапу

Пухкавият кокапу е втори по популярност във Англия. Тези известни английски кучета са доста преносими и игриви, идеални за игри с подмятане на топка или бягане по плажа. Те са кръстоска сред американски или британски кокер шпаньол и пудел и носят качествата и на двете породи, което ги прави толкоз обичани. Въпреки, че са дългокосмести и пухкави, те не отделят толкоз доста косми, както и шпаньолите.

Лабрадор

 Лабрадор е английска порода

Те са най-обичаната и известна английска порода кучета в предишното, само че в последните години е изместена чак на трето място. Те са постоянно избирани за кучета-помощници за незрящи хора и хора с аутизъм, а също по този начин за полицейска работа. Те са извънредно отзивчиви, благи, любвеобилни, търпеливи, общителни и умни кучета. Това ги прави идеалният домакински любим за фамилии със или без деца.

Английски спрингер шпаньол

Това е още една пухкава порода кучета в листата, която е подобаваща за домакински живот. Спрингер шпаньолите са извънредно интелигентни и пъргави и биха си играли с вас дълго време. Главно са употребявани за съвременни кучешки представления, с изключение на за домашни любимци, точно заради високия си разсъдък и изящна осанка. Грабват сърцата ни с миловидното си изражение и пухкавите си уши.

Бордър коли

 Бордър коли е известна английска порода

Сред най-известните английски породи кучета има доста от тях, които са извънредно умни, само че бордър колито е характерно кръстосано, с цел да бъде умна порода, изпълняваща кучешки команди. Биват считани за най-интелигентните кучета в международен мащаб. Както в предишното, по този начин и в този момент, колитата са необятно публикувани като пастирски кучета, само че в днешно време те са и пухкави домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР