Дори не можем да си представим колко голямо може да

...
Дори не можем да си представим колко голямо може да
Коментари Харесай

Бъдещето на изкуствения интелект - лекция на д-р Хироши Ямакава в БАН

Дори не можем да си представим какъв брой огромно може да бъде въздействието на изкуствения разсъдък в живота ни, само че той мъчно може да победи индивида. Това сподели за " По света и у нас " един от най-авангардните международни учени в тази област доктор Хироши Ямакава. Лекцията му " Бъдещето на изкуствения разсъдък в естетика с индивида " събра подбран научен хайлайф в Българска академия на науките тази заран.

София

Д-р Хироши Ямакава е третото японско величие, което през последната година и половина приказва пред тази публика след двамата нобелисти проф. Куни Куниоши в региона на роботите и осведомителните технологии и професор Шиня Яманака в региона на медицината и стволовите кафези.

Според доктор Ямакава невероятният прогрес в региона на изкуствения разсъдък може да докара след 2030 година до раждането на неестествен общ разсъдък, който ще е в положение да извършва разнообразни задания с интегрирани системи, доста близки до човешките същества.

Българска национална телевизия: Ами, в случай че индивидът загуби надзор върху изкуствения разсъдък, тогава какво?

проф. Хироши Ямакава: Контролът върху изкуствения разсъдък не е просто нещо. Засега ние имаме надзор върху него, само че и ние сме подвластни от него. И в случай че загубим контрола, изкуственият разсъдък ще ни възприема като животни, тъй като не разпознава човешката нравственос, любов и здрав разсъдък.
Д-р Ямакава, който е потопен в построяването на изкуствения общ разсъдък, е уверен, че с цел да си подсигуряваме човешките същества да могат да управляват подобен разсъдък и да живеят дружно с него, е от решаващо значение на всички на земята да се обединят в името на хармонията на изкуствения разсъдък с индивида, тъй като съгласно него зависи кой с каква цел ще го употребява.

Д-р Ямакава е обуздан от Банско и българите и не изключва да работи дружно с наши учени. Може би университетският разговор София - Токио е една от най-силните страни в сложната за пояснение непосредственост сред българи и японци във времето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР