Дори на най-отговорните и компетентни служители може да им се

...
Дори на най-отговорните и компетентни служители може да им се
Коментари Харесай

4 неволни грешки, заради които могат да ви уволнят

Дори на най-отговорните и способени чиновници може да им се случи да сгрешат. Може да не става въпрос за огромен гаф, а за нещо дребно, чиито последствия обаче са съществени и водят до уволнения, написа в блог пост в LinkedIn. За да не се окажете герои в такава неприятна обстановка, запознайте се с 4-те вида видимо незначителни провинения, поради които можете да загубите работата си.

1. Неизпълнено заричане.

Когато стартирате работа, вие давате обещанието, че можете да се справите с отговорностите. Приемането на покачване на позиция, за която не сте квалифицирани, рано или късно ще докара до съществени проблеми за вашата кариера. Дори в случай че имате нужните знания или умения, в случай че кажете на шефа си, че сте постигнали прогрес, когато в действителност не сте помръднали от началната си позиция, или пък се ангажирате с краен период, който знаете, че не можете да извършите, ще ви показа в доста неприятна светлина.

2. Негативизъм.

Хората, които непрестанно внасят негативизъм на работното място, непрекъснато се оплакват от останалите и не стопират да се жалват какъв брой сложна е работата им, усложняват нещата за всички останали. Тези, които основават проблеми на своя началник, нормално са първите, които си отиват.

3. Говорене от името на работодателя.

Някой желае от вас да коментирате длъжностен въпрос, който не сте акредитиран да дискутирате, и вие го вършиме? Така създавате усещането, че говорите като представител на компанията, даже когато нямате такова желание, а това е нещо, което несъмнено може да докара до вашето уволняване.

4. Липса на прочувствена просветеност.

Липсата на такт и обикновено равнище на вежливост към останалите трансформира доста хора в новобранци. Ако ви проличава, когато сте отегчени или пък раздразнени от работата или пък ясно показвате, че не харесвате ваш сътрудник, това, рано или късно ще ви застигне. Емоционалните прояви, омаловажаването на непознатите достижения, и навика непрекъснато да прекъсвате вашите сътрудници, до момента в който приказват, са признаци за липса на прочувствена просветеност.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР