Дори на най-добрия фризьор му се е случвало да “рисува

...
Дори на най-добрия фризьор му се е случвало да “рисува
Коментари Харесай

3 лесни начина да премахнете боята за коса от кожата

Дори на най-хубавия коафьор му се е случвало да “рисува отвън очертанията ”.

Ако боядисвате косата си у дома, сигурно сте се сблъсквали с неприятната обстановка да “боядисате ” и кожата на лицето си . Възможно е това да ви се е случило и до момента в който сте на коафьор. Независимо какъв е случая, ние имаме 3 доста лесни решения на казуса. 

На пазара има някои артикули, които са особено създадени за унищожаване на багра за коса от кожата , само че доста постоянно те са прекомерно мощни и нападателни с което единствено раздразвате кожата си и тя се зачервява, а е допустимо и да се получи алергична реакция. 

 3 лесни метода да премахнете боята за коса от кожата

Ако предпочитате по-естествените артикули или най-малко тези с не толкоз нападателен върху кожата резултат , ето и кои са те и по какъв начин да ги употребявате:

#1 Зехтин

Мазнината разгражда цветния пигмент, само че за жалост не толкоз бързо. Това значи да си отделите повече време, с цел да може зехтинът да подейства . Намажете “засегнатото ” място с него и останете по този начин допустимо най-дълго. Плюсът на зехтинът е, че не нервира кожата, а даже я подхранва.

#2 Паста за зъби

Този способ е малко по-силен от предния, само че работи по-добре и по-бързо. Изберете паста за зъби с частици, които ще употребявате като пилинг. Основната съставна част в пастата за зъби е содата, която ще разгради боядисаните петна . Нанесете я на кожата и масажирайте нежно в продължение на няколко минути, а след това изплакнете с хладка вода.

#3 Лакочистител

Може би най-ефективният способ, само че с едно конкретизиране: с него почистете единствено боядисаните петна на врата, зад ушите или по ръцете.  Потопете памучен тампон в лакочистителя и доста деликатно отстранете петното, без да търкате мощно или дълготрайно. Веднага по-късно изплакнете с вода и при опция нанесете крем, който да хидратира кожата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР