Дори мъничко щедрост към другите прави хората по-щастливи, установява психологическо

...
Дори мъничко щедрост към другите прави хората по-щастливи, установява психологическо
Коментари Харесай

Чертата, която прави хората по-щастливи

Дори мъничко благотворителност към другите прави хората по-щастливи, открива психическо проучване. И обещанието да си по-щедър задейства промени в мозъка, които водят към повече благополучие, са разкрили учените.

„ Не е нужно да се превръщаш в саможертвен страдалец, с цел да се почувстваш по-щастлив – споделя доктор Филипе Тоблер, един от създателите на проучването. – Да бъдеш малко по-щедър е задоволително. “

Мозъчният скенер демонстрира, че даже желанието да бъдеш по-щедър се отразява върху с интензивността във вентралния стриатум, зона, която е обвързвана с възприятието на благополучие.

„ Забележително е, че даже единствено желанието генерира неврологична смяна преди действието да бъде осъществено. “ – споделя Тоблер.

Участниците в проучването също по този начин са били запитани за нивата си на благополучие преди и след опита. Хората, които са били по-щедри по време на опита са били и по-щастливи.

„ Все още има отворени въпроси, да вземем за пример: Може ли връзката сред тези мозъчни области [свързани с щедроста и щастието] да се тренира и укрепва? И в случай че да, по какъв начин – изяснява първият създател на проучването, доктор Сойонг Парк. – И дали този резултат се резервира, когато е употребен съзнателно, а точно, когато човек се държи обилно, с цел да се почувства по-щастлив? “

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР