Дори лекарите в древен Рим са знаели, че краставиците са

...
Дори лекарите в древен Рим са знаели, че краставиците са
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете по 2 краставици?

Дори лекарите в античен Рим са знаели, че краставиците са доста потребни за здравето. Те са препоръчвали допустимо по-често да се употребява този зарзават, с цел да се пречисти тялото от отрови. 

Съвременните лекари са изцяло съгласни с сътрудниците си от предишното: краставицата е зарзават с негативно наличие на калории. Това значи, че ще изразходим повече калории за преработката на употребяваната хубавицата, в сравнение с ще получим от нея.

Какво прави краставиците толкоз потребни?

Тайната е елементарна - краставиците съдържат 95 % вода, а останалите пет % са фибри. Те са богати на тартронова киселина, която предотвратява отлагането на мазнини.

Според терапевта Пулок Мукерджи от Индия е по-полезно краставиците да се употребяват с кората: тя съдържа доста потребни субстанции и витамини (К, А, С, група В, както и минерали - желязо, калий, фосфор, мед и магнезий). Именно на нея краставиците дължат свойството си да усъвършенстват чревната перисталтика.

Забележително е, че този зарзават се предлага за приложимост при хора с диабет и податливост към затлъстяване. Факт е, че минералният състав на краставицата оказва помощ за понижаване на равнищата на кръвната захар, пречистване на кръвоносните съдове и унищожаване на непотребните мазнини от тялото.
 Няколко приложения на краставицата, за които не подозирате Няколко приложения на краставицата, за които не подозирате
Краставицата е един от най-предпочитаните зеленчуци през лятото. Сочна, цялостна с вода, хидратираща тялото и доставяща му скъпи минерали...

Сокът от нея съдържа киселина, която усъвършенства състава на кръвта и отстранява холестеролните плаки.

Според лекаря значимото е не какъв брой краставици консумирате, а какъв брой постоянно го вършиме. По-добре е този зарзават да участва в менюто ви всеки ден.

1. Ще отслабнете по-бързо, равнищата на кръвната ви захар ще се възстановяват и тялото ви ще се пречисти от отрови и холестеролни плаки
 Пет аргументи краставиците в градината да не цъфтят Пет аргументи краставиците в градината да не цъфтят
Средно статистически  цъфтежът на краставиците стартира 30-45 дни след засяването на семената им. Често, обаче, това въобще не се с...

Само 2-3 краставици дневно могат да създадат толкоз доста за вашата фигура, колкото всекидневно 30-минутно упражнение. Освен това посоченото количество от този зарзават, употребявано всекидневно, ще пречисти тялото ви от отрови и холестеролни плаки. Наред с това ще се възстановяват и равнищата на кръвната ви захар.

2. Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства

Между другото, неотдавна учените видяха позитивния резултат на краставиците върху положението на кожата. С постоянното им потребление обриви, зачервяване, сухота и лющене изчезват. Кожата се насища с влага, става еластична и кадифена.

3. Ще се предпазите от дегенеративни болести

Освен това актуалните учени са разкрили, че краставиците съдържат извънредно потребно вещество - физетин. То е натурален флавонол, който предотвратява прогресивното увреждане на паметта и интелигентността, свързани с невродегенеративни болести. Ако всекидневно консумирате по 2 краставици, това доста ще понижи риска от заболяването на Алцхаймер.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР