Дори кухнята ви да е идеално почистена и подредена, в

...
Дори кухнята ви да е идеално почистена и подредена, в
Коментари Харесай

10 неща, които да изхвърлите от кухнята си веднага

Дори кухнята ви да е идеално почистена и подредена, в нея има предмети и принадлежности, които заплашват здравето ви. Някои от тях пазим за всеки случай. Други използваме, с цел да изхвърляме или опаковаме всякакви неща. Складирането им в кухнята обаче може да се окаже неподозирано нездравословно.

Найлонови торбички

Много от нас държат използвани торбички в кухненския долап с концепцията да бъдат употребявани вместо торби за отпадък. Някои хора употребяват торбичките за увиване на предмети и хранителни артикули за продължително предпазване.

Изхвърлете тези торбички, изключително в случай че са употребявани, тъй като те са разплодник на бактерии. Освен това найлонът съдържа бифенол А – канцерогенно съединяване, намесващо се в ендокринната система.

Издраскани дъски за рязане

Независимо дали дъските са дървени или пластмасови, изхвърлете ги, в случай че са прекомерно надраскани. В цепнатините се развъждат бактерии. Тези тесни прорези не могат да бъдат почистени по никакъв способи и е целесъобразно заради този факт дъските да се сменят постоянно.

Стара замразена храна

Само тъй като замразената храна е замразена не значи, че е безконечна. Не можете да държите замразени артикули седмици наред.

Менюта за у дома, неразопаковани сосове, добавки

Когато поръчваме храна за у дома нормално дружно с нея идват брошури и листовки с понижения при последваща поръчка. Също по този начин не всеки път отваряме дребните опаковки със сосове и подправки с желанието да ги използваме по-нататък. Изхвърляйте сходни неща, тъй като те имат къса продължителност. Освен това менютата с пониженията са мръсни, а и не е екологично да ги употребявате. Вместо това ги рециклирайте. Винаги можете да се осведомите онлайн за настоящите отстъпки.

Контейнери за многократна приложимост

Може да е комфортно да държите горчицата, кетчупа или готовия ви винегрет за салати в пластмасов съд с дозатор, само че това е нездравословно за здравето. Тези дозатори и тубички с накрайник са разплодник на бактерии, още повече, че изброените сосове нормално стоят много дълго в хладилника или на кухненския долап.

Надраскани съдове

Съдовете за готвене с незалепващо покритие са най-опасни. Когато тяхното покритие се издраска, то попада в питателните артикули. Тези покрития са канцерогенни и не е целесъобразно да се употребяват в семейството. Дори да е по-неудобно за миене по-късно, използвайте съдове без никакви тефлонови покрития.

Стари подправки

Имате подправки в шкафа си, които не употребявате постоянно? Изхвърляйте ги през 3-4 седмици. В тях се развъждат ларви на инсекти. Освен това вкусовите и ароматните им качества се нарушават при нескончаем престой в шкафа.

Стари препарати за почистване

Всяко домакинство има най-малко един подобен флакон с препарат, който стои в шкафа с месеци, без да се употребява. Препаратите също имат период на валидност, който изтича след избран интервал. Той нормално е сред 12 и 18 месеца.

Стари пластмасови кутии за храна

В тях се развъждат бактерии и гъбични микроорганизми, които навлизат в храната при приложимост.

Пластмасови принадлежности

Изхвърлете ги, изключително в случай че не са в компактно затварящ се съд, а са изложени на атмосферните условия. По пластмасата полепват бактерии, прахови частици, които са евентуално рискови за здравето. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР