Дори изкусният лъжец може да се издаде, ако знаем какво

...
Дори изкусният лъжец може да се издаде, ако знаем какво
Коментари Харесай

Как да разпознаете моментално лъжата

Дори изкусният измамник може да се издаде, в случай че знаем какво да следим. Езикът на тялото от време на време споделя повече от думите.

Ето 6 знака, които са несъмнено доказателство, че говорите с измамник:

1. Паузи

Един от най-издайническите знаци, че човек лъже, е паузите в говора му. Ако постоянно повтаря „ ааа “ и „ ъъъ “, е доста евентуално да не му е чиста работата. Тези паузи нормално са нужни на говорещия, с цел да доизмисли версията на лъжата си.

2. Продължителност на страстта

Обикновено същинската, неподправена и откровена страст продължава към 5-6 секунди. Ако някой резервира свръхемоционалното си изражение повече време, най-вероятно се преструва. Пробвайте да изобразите една и съща мимика в продължение на 10 секунди да вземем за пример и ще се убедите, че не е лесна работа. Така че имайте си едно мислено!

3. Закъснели реакции

Учените са открили, че първо са страстите и след това са думите. Ако един човек първо ви каже, че е сърдит и след това изобрази яд на лицето си, не звучи доста същинско. Ако ви кажат, че доста се радват за новата ви работа и след това се появи усмивката, също не вярвайте.

4. Искреност на страстта

Истинските страсти са откровени и спонтанни, по тази причина е сложна работа да се имитират или изиграят. Емоцията е същинска тогава, когато се трансформира цялото изражение и цялото лице, а освен част от него. Например в случай че един човек ви се усмихва необятно, само че очите му остават безизразни, а веждите му - неподвижни, бъдете уверени, че си имате работа с измамник и двуличник.

5. Повтаряне на думите

Подборът на думи също е индикативен за искреността. Ако човек дава отговор със същите думи, които са били употребявани във въпроса, е много съмнително. Това демонстрира, че се усещат несигурни и евентуално гузни и по тази причина заобикалят импровизацията. Ако повторят въпроса ви и не отговорят, това също е неприятен знак – по този начин постъпват доста лъжци, с цел да завоюват време.

6. Прикриване на лицето и/или устата

Един от най-издайническите знаци на тялото е прикриването на устата и/или лицето. Това е постоянно срещан жест при лъжците – чисто психически считат, че това им оказва помощ, с цел да прикрият истината. Бъдете нащрек за сходни знаци!

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР