. Дори името му напомня за вой, вик, крещене. Нещо,

...
. Дори името му напомня за вой, вик, крещене. Нещо,
Коментари Харесай

Алеята на Воев - фестивал в Борисовата за рождения ден на Димитър Воев

. Дори името му припомня за писък, зов, крещене. Нещо, което идва от сърцето и не може да бъде подценено. Такава е и цялата му лирика. Крясъкът нацяло едно потомство, който отеква и през днешния ден – няма потребност човек да му е бил съвременник, с цел да чува личния си глас през думите на Воев.

Днес той щеше да навърши 57 години. Вместо това остана вечно на 27. Да, оня клуб. На безсмъртните. Всяка година на 21 май означаваме. Тази година е по-особена – навършват се 30 година от ранната гибел на поета и чак в този момент стана факт самодейността, за която негови фенове и сътрудници се бориха с години.
 Тате ще си купи кола, но различен път: рецесията в автомобилната промишленост 20 май 2022 | Автомобилната промишленост заема огромен дял от международната стопанска система макар проблемите със свръхкапацитета...
Става дума за решението една от основните алеи в Борисовата градина в София да носи неговото име. Това се случи с решение на Столичния общински съвет, откакто предходната година се събра подписка по самодейност на над 230 интелектуалци от цялата страна - академични преподаватели, писатели, поети, публицисти, актьори, художници, музиканти и безспорни обществени фигури.

Ето каква ще е програмата през днешния ден:

Официално оповестяване на " Алеята на Воев " - 16:00 ч. в Борисовата градина, на алеята сред Лятната сцена и Детската площадка " Слончето " ;

Извънредна прожекция на новия документален филм " ВОЕВ " на младата режисьорка Биляна Кирилова - 17:00 ч. в Дом на киното;

Концерт Алея " Нов живот " - 18:00 ч., клуб " Маймунарника " в Борисовата градина.


Автор на постера/Poster design: Martin Markov-Pinto.
Участие в концерта ще вземат:

Константин & Никол
Ша-ша
Терпентина
Тонодеро
Bingo Symphony Orchestra
Анимационерите
Абсолютно начинаещи
Ревю

В разнообразни колаборации в концерта ще се включат още: Кирил Маричков, Кольо Гилъна, Ангел Джендема, Любо Малковски, Иван Гатев и други.

На огромен екран в клуба ще се прожектират черно-бели филми от 80-те, а в паузите сред групите поети ще четат свои и стихове на Воев.

На събитието ще се оферират книгите " Непрочетено " от Димитър Воев, " Поздрави от мен боговете " и " Цветя от края на 80-те ", както и тениски и дискове на " Нова Генерация " и другите банди. Входът е свободен.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР