Дори и за най-големият прагматик фразата иновативни методи за съхранение

...
Дори и за най-големият прагматик фразата иновативни методи за съхранение
Коментари Харесай

Иновативни методи за съхранение на палети

Дори и за най-големият прагматик фразата „ новаторски способи за предпазване на палети “ може да сътвори картина на ослепителен високотехнологичен склад за предпазване на палети, макар че някои системи за предпазване могат да се поберат в това изложение, нововъведенията са също толкоз постоянно въпрос на потребление на съществуващи съставни елементи по друг или по-добър метод.
За да бъдат елементарни, съставените елементи за предпазване в дистрибуторски склад или логистичен център нормално слагат, а най-простото и най-ефективното средство за създаване на новаторски системи за предпазване на палети във вашия склад е първо да разгледате към този момент съществуващите стелажни системи и да обмислите по какъв начин те могат да бъдат модифицирани. Те са незаменими и служат за три съществени цели:
 1. Използване на цялостната височина на склада.
Стелажът обезпечава носещата структура, нужна за нареждане на артикули на по-голяма височина, в сравнение с би било допустимо, в случай че палетите със артикули бяха подредени единствено на пода или един върху различен (когато това е възможно).
 2. Защита на продукта.
Структурата на палетните стелажи отстрани отвесните сили на напън, които биха зародили, в случай че стоките са подредени една върху друга, и защищава продукта от въздействието на складовата техника.
 3. Организация
Всеки палет се съхранява на неповторимо място.
ВИДОВЕ ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ
Има няколко метода за предпазване, от които можете да избирате. Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да сте наясно с най-често използваните типове стелажи:
ПОДОВА ПОЗИЦИЯ
Макар и да не е механически „ стелаж “, може да бъде значима част от системата за предпазване. Тя е доста гъвкава (там може да се сложи съвсем всичко), тъй като няма структуракоято да дефинира граници за височина и широчина на товара. Това може да бъде от изгода, когато се употребява за краткотрайно предпазване на бързо движещ се артикул (т.е. кръстосано докиране). Характеристиките на продукта могат да лимитират височината на нареждане и пространството сред горната част на продукта и таванната структура на склада, която съставлява негоден потенциал за предпазване. Голямо преимущество на подовата позиция са ниските финансови разноски, защото всичко, което е необходимое багра или лента за маркиране на място където се слага стоката.
УНИВЕРСАЛНИ ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ


Най-често срещаният вид стелажи за палети, са, този вид стелаж нормално сепроектира да съхранява три палетавъв всъка клетка сред рамките. Предимството на универсалнияпалетен стелаж е неговата селективност. Продуктът се съхранява единствено на дълбочина един палет от работния кулоар и всяко равнище на предпазване е без значение едно от друго, тъй че всеки палет е наличен когато и да е. Универсалният палетен стелаж  обикновено е най-евтиният вид палетен стелаж. Като минусът от потреблението на универсалните палетни стелажи е, че дялът който заемат работните коридори нужни за работа на складовата техника, може елементарно да надвиши 50% от складовата повърхност.
DOUBLE DEEB ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ


стелажите са сходни на универсалните, само че модулите са конструирани по този начин, че палетите да могат да се съхраняват на две дълбочини от работния кулоар, а освен на една дълбочина. Това обезпечава нараснала компактност на предпазване, като в същото време се поддържа добра степен на селективност. Палетните стелажиDouble Deepизискват специфични електрокари с телескопични удължители завилиците.
DRIVE IN ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ


Палетите се поддържат по краищата им от релси, които са инсталирани перпендикулярно на работния кулоар. Отделението за зареждане на палети е огромно колкото един палет, защото опорните релси на палета са под страните на палета. Между опорните релси има празнота, която разрешава на мотокара да влезе или да премине през стелажната структура. Най-голямото преимущество на стелажа е неговата висока компактност на предпазване. Тъй като скоростта на продуктитев складовете и дистрибуционните центрове се нараснала през последните няколко години, DRIVE INстелажите са станали по-малко известни, само че в някои обстановки те към момента са най-подходящото решение.
PUSH BACK ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ


При стелажите обикновенно се употребява серия от вложени колички, които са инсталирани на релси под надолнище в стелажната структура. Когато първият палет се съхранява на място, той се слага върху горната количка. Когато вторият палет е подготвен за предпазване, той се употребява за изтласкване на първия палет. Когато това стане, палетът и количката се движат нагоре по наклонената релса, избутвайкипървата количка, върху която е подложен първият палет. Този развой се повтаря, до момента в който всяка количка се натовари и избута обратно, като последният палет лежи върху релсите. Процесът се обръща, когато стелажите се разтоварват. Предимствата на палетната система PUSH BACKвключват:висока компактност на предпазване,добра селективност и има преимущество в продуктивността пред някои други системи с висока компактност, защото складовата техника постоянно работи пред стелажния блок.
FLOW RACKS ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ


При този вид стелажи,палетите минават през стелажната конструкциявърху ролки или колела. Релсите, които поддържат ролките / колелата, се намират под надолнище от входната към изходната страна, употребявайки гравитацията за пренасяне на палетите от единия до другия край. Най-голямото преимущество на стелажната система FLOW RACKS е способността и да поддържа оптимално изходно придвижване на продукта във всеки един канал.  Системата е ефикасна при интервенции с висока продуктивност за експедиране на продуктите.
ПРОФИЛ НА СКЛАДА


Изборът на палетната стелажна система, който е най-подходящ за вашата работа ще зависи от няколко фактора, като най-големият е вашият профил на стоката. Това ще изисква прочут разбор на продуктите ви в този момент и в близкото минало. Ако вашият бизнес има сезонни съмнения в размера на поръчките, съберете информация заот потреблението на продуктите за разнообразни интервали от годината. Тази информация за складовата наличност,трябва да стигне до равнището на SKU (единицата за запазване на запаси), с цел да разпознава броя на палетите за всеки SKU във вашето складово оборудване. След това към този базов номер могат да се ползват прогнози за бъдещото ползване на продуктите. След като създадете профил заскладовата наличност, можете да определите типът на стелажа, от който се нуждаете. Общ индикатор за верния избор на стелажната система е „ Правилото на три ”, което допуска, че когато палетите се съхраняват на доста дълбоки места, за вярна успеваемост всеки SKU би трябвало да заеме най-малко три места; да вземем за пример SKU, съхраняван в места с два палета в дъбучина на стелажи, би трябвало да има най-малко шест палети в наличност. В допълнение към съхраняването на аварийни палети, би трябвало да извършите проекти за интервенциите по пикиране. Ако те са в същата зона където е зоната за депозиране, нуждата от пикинг позиции, могътда бъде главният определящ фактор за избор на палетна стелажна система, изключително в случай че пикинг позициите би трябвало да бъдат налични от равнище на пода. Тези позициите  трябва да бъдат подредени по този начин, че пикърите да имат малко придвижване (обикаляне) в складовото пространство, тъй че намалявящия брой от запасите да е задоволителен, с цел да поддържа попълванията на пикинг зоната. Друг фактор, който би трябвало да се вземе поради при установяване на разположението за предпазване, е ширината на работния кулоар, който нормално се дефинира от типа на складовата техника за обработка на материали. Най-общо казано, колкото по-тесен е работният кулоар, толкоз по-висока е използваемостта на складовия размер. Твърде тесният кулоар,обаче ще ограничи изборът наизползваната складова техника. Ако се употребяват голям брой типове подемно-транспортна машини и стелажни ситеми, най-бавното от тях задава темпото на придвижване на стоката. И в двата случая скоростта, с която палетите могат да бъдат сложени и изваждани в работния кулоар, би трябвало да подхожда на условията на други зони. Висока успеваемост на предпазване се реализира за сметка отскороста на придвижване на продуктите.
АВТОМАТИЗИРАНИ СКЛАДОВЕ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПАЛЕТИ

Може би най-високата успеваемост на съхранението се реализира посредством високи  иподготовка за експедиция (ASRS). Тези системи могат да предложат доста, само че има някои предизвестия по отношение на тяхното потребление. Първо са финансовите разноски. Тези системи не са евтини и в случай че разноските за земя и разноските за труд са релативно ниски, може да е мъчно да се оправдае инвестицията. От друга страна, неналичието на работна ръка (а не на разходи) може да направи автоматизираните системи единствената опция.Второто предизвестие се отнася до потенциала. Автоматизираната система би трябвало да бъде проектирана за цялостна входно-изходна пропусквателна дарба и потенциал за предпазване през цялото време, макар че може да минат няколко години, преди размерът да доближи максимума. Промените в структурата на стелажитемогат да бъдат предизвикателство. Някои системи оферират еластичност при избора на вид стелаж или способността им да прибавят съоръжение с увеличение на размера
УПОТРЕБА И ЗЛОУПОТРЕБА
Един значим миг е да се вземе поради количеството на корист, което стелажът ще бъде изложен. Оборудването за обработка на материали, което употребява тролейни или релсови пътищаще нанесе минималнищети на стелажната система. Стандартните мотокари и ричтраци са по-опасни за нанасяне на вреди по складовото съоръжение, макар товастелажите също би трябвало да бъдат проектирани по този начин, че да устоят на дребни удари от складовата техника, които постоянно се появяват при осъществяване на складови операции. Колкото по-натоварена е операцията, толкоз е по-голям капацитета за вреди. Част от решението е обезпечаването на задоволително работно помещение както за предпазване на артикули, по този начин и за експлоатационно съоръжение, с цел да се понижи вероятността от щета.
Комбинация от видове стелажи за предпазване на палети най-добре ще подхождат на някои интервенции. Всяка интервенция е неповторима и ще е належащо деликатно изследване на продуктовия поток и експлоатационните условия, с цел да се подсигурява, че определената стелажна система усъвършенства успеваемостта.
Иновативните способи за предпазване не постоянно значат обилни финансови разноски. Често си коства да потърсите професионална външна помощ, която да ви помогне да разберете по какъв начин би трябвало да действа цялата система. Доставчиците на съоръжение и логистичните консултанти могът да обезпечат спомагателен набор от очи, които ще да бъдат скъп запас за вътрешния личен състав.
Правилно проектираната система за предпазване на палети е основен съставен елемент в напъните за реализиране на задоволеност на клиентите, както и непрекъснатият растежот ползване на артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР