Дори и сравнително не толкова тежък Брекзит без сделка може

...
Дори и сравнително не толкова тежък Брекзит без сделка може
Коментари Харесай

Брекзит без сделка може да повиши британския дълг до нива, невиждани от 60-те години

Дори и относително не толкоз тежък Брекзит без договорка може да увеличи дълга на Англия до най-високото му ниво от 60-те години насам. За това предизвестяват специалистите от Института за фискални проучвания (IFS), представени от BBC.

Според неговите специалисти отговорностите могат да набъбнат до 100 милиарда паунда и общият дълг да доближи 90% от националния приход. " В момента държавното управление не разполага с никакви ефикасни фискални принадлежности ", счита шефът на IFS Пол Джонсън.

" Изключително високото равнище на неустановеност и опасности засягат стопанската система и обществените финанси ", споделя още той и добавя: " В казусът с Брекзит без договорка считам, че доста деликатно би трябвало да бъдат въведени краткотрайни понижения на данъчните ставки и разноските да се усилят в тези браншове, които биха могли да поддържат стопанската система. ".

От IFS считат, че все пак държавното управление ще бъде насила да наруши личните си правила що се отнася до разноските при излизане на Англия от Европейския съюз без съглашение.

Удвояването на годишният бюджетен недостиг по отношение на размера на стопанската система може да докара до постигане на най-високия държавен дълг от 60-те години насам, считат анализаторите.

Те показват, че даже с увеличение на държавните разноски през идващите две години растежът на Обединеното кралство ще бъде " на пауза " при Брекзит без договорка.

От института предизвестяват, че еднократно увеличение на разноските няма да даде търсения резултат, като през 2020 година ще би трябвало да последва в допълнение повишение за Лондон да се оправи с " последствията от по-малкия напредък ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР