Дори и след разхлабването на наложените превантивни мерки срещу разпространението

...
Дори и след разхлабването на наложените превантивни мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Нови предизвикателства за събитийния сектор след COVID-19

Дори и след разхлабването на наложените превантивни ограничения против разпространяването на ковид, даже и стопанската система да възвърне естественият си темп на работа, всеобщите събирания и събитията ще бъдат измежду последните, които ще се върнат към нормалния си метод на работа. Това слага събитийния бранш пред нови провокации и напълно нови действителности като вземат поради здравето на уредниците, личния състав и посетителите.

Професионалистите в сферата считат, че има няколко разнообразни сюжета по които нещата могат да се развият - „ По-оптимистичните възгледи са, че след месеца на изолираност, хората ще имат потребността от обществен контакт, всеобщи събирания, бизнес, спорт, развлечение и събития. Посещаемостта ще се повиши доста, следвайки потребностите на хората, които се пробват да компенсират изпуснатите благоприятни условия по време на COVID-19″, изяснява Дан Фироиу, изпълнителен шеф на Coco Agency, водещ промоутър и ивент уредник на Балканите, Централна и Източна Европа и Близкия изток.

„ Въпреки това, по-реалистично e да чакаме хората да бъдат доста деликатни в идните месеци и че предпазването на здравето ще остане главен приоритет " добавя Фироиу. Според него, в тази обстановка, способността на ивент уредника да даде безвредна околна среда и основаването на сполучлива връзката с публиката, ще дефинира развиването на обещано събитие.



През март 2020, СЗО (Световната здравна организация) разгласява документ с „ Основни рекомендации за обмисляне на всеобщи събития в подтекста на COVID-19 ", в който се изброяват нужните защитни ограничения, които ивент уредниците би трябвало да вземат поради при планирането на техните събития, за построяването на безвредна среда за тяхната аудитория.

Експертите поучават в планирането на събития да се сътрудничи с локалните здравни управляващи и да се обмисли цялостната епидемиологична обстановка. Трябва да бъде основан проект за деяние за да се възнамерява по какъв метод ще се управлява цялото събитие и придвижването на хората, сбъднат благодарение на особено назначен и подготвен екип от хора, който да дава насоки, указания и информация за методите за попречване на COVID-19 по време на събитието.



По време на мероприятието, най-важните дейности са информиране за рисковете посредством ясни послания и указания и избягването на разпространение на подвеждаща или неразбираема информация.

На самото събитие, най-необходимите ограничения за намаляването риска от COVID-19, са самонаблюдението, самоконтролът, самоизолирането при положение на признаци на заболяването и шерване на информация по отношение на моментното здравно положение на присъстващите на мероприятието.

След края на събитието, към момента има работа която би трябвало да се свърши - главната цел тук е шерване на информация по отношение на броя на заболелите гости на мероприятието, броя на хората в изолираност, броя на хората под карантина, проблемите по време на събитието и откритите решения.

Добрата вест е, че бизнесът към този момент се приготвя за света след COVID-19 и макар, че всеобщите събирания и събитията към момента са на края на опашката за разрешени действия, с нужните защитни ограничения, те ще бъдат осъществени още веднъж. /БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР