Дори и след като цената на златото стигна 7-годишен връх

...
Дори и след като цената на златото стигна 7-годишен връх
Коментари Харесай

Цената на златото може да скочи до 7-годишен връх, но няма да спре дотук

Дори и откакто цената на златото стигна 7-годишен връх към момента има място за в допълнение повишаване. И историята потвърждава това.

Скъпоценният метал записа забележителен връх от началото на годината откакто вложителите се обърнаха към сигурните активи. Пазарите са разтърсени от опасенията към разпространяването на ковид и от това какъв резултат ще има то върху световния напредък.

Въпреки това златото към момента остава дребен % от порфолиото на вложителите видяно в исторически проект. Нещо повече - жълтият метал е постоянно желан при рисковете от криза, пред каквито сега са изправени едни от най-големите стопански системи.

На фона на повишеното търсене общата стойност на притежаваното от борсово-търгуваните фондове (ETF) злато доближава връх от 144 милиарда $ или равнище, невиждано от 2012 година насам, написа Bloomberg.

" Има място за в допълнение търсене съответно от страна на тези фондове ", счита Бенджъмин Джоунс, който е пълководец в State Street.

" По-малко от 10% от вложителите имат злато и металът евентуално е с дял приблизително под 2% от всяко портфолио ", показва от своя страна Петер Грофкопф, който е основен изпълнителен шеф на Sprott, профилирана в ръководството на скъпоценни метали.

Възможностите за в допълнение търсене и повишаване на златото произтичат най-много от натиска на епидемията върху световната стопанска система.

При пандемия от Oxford Econimics пресмятат, че това може да " изтрие " 1,1 трилион $ от международния БВП (БВП), като следователно Съединени американски щати и Еврозоната ще влязат в криза още през първата половина на 2020 година.

Анализаторите към момента не считат, че има мотив за опасения от спекулации на пазара на злато. " Сравнение сред цените на златото и другите съществени активи допуска, че металът към момента е надалеч от надценяване ", счита стратегът в Deutsche Bank Михаел Суех. По неговите думи " номиналният пик " на златото ще бъде към 2700 $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР