Дори и най-великият олимпийски шампион на всички времена не може

...
Дори и най-великият олимпийски шампион на всички времена не може
Коментари Харесай

Майкъл Фелпс с 2 секунди по-бавен от бяла акула

Дори и най-великият олимпийски първенец на всички времена не може да се мери с акула. Това е изводът от една впечатляваща конкуренция. 23-кратният златен медалист най-сетне си откри майстора и загуби борбата сред две съвършени машини за напредване във вода, съобщи бТВ.

Състезанието се организира в открити води на 100-метрова отдалеченост в Кейп Таун. Фелпс стигна до финала за 38,1 секунди, изоставайки с 2 секунди от най-свирепия морски див звяр.

Малка разтуха за американеца е, че той въпреки всичко не се трансформира в закуска.

Всъщност, за всеобщо отчаяние, против 32-годишния Майкъл въобще нямаше същинска акула.

 1950625

Вместо това той започва против три компютърно генерирани облика - акула чук, рифова акула и не на последно място - огромна бяла акула.

 1950623

Фелпс получи специфичен неопренов костюм, с помощта на който разви оптималната скорост 19 км/ч. За съпоставяне - огромната бяла акула се изстрелва с към 40 км/ч, когато набележи своята плячка.

"Цял живот съм се интересувал от акулите. Концентрирах се върху акомодацията си към студената вода, а аз несъмнено не я одобрявам. Допълнително ме затрудни и ниската видимост. Честно казано, не чаках да печеля. Предизвикателството бе да ревизира какъв брой бързо мога да плувам”, призна Краля на басейна.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР