Дори и най-силната партия в своята страна не може да

...
Дори и най-силната партия в своята страна не може да
Коментари Харесай

Станишев напомни на БСП: И най-силната партия не може сама да промени ЕС

Дори и най-силната партия в своята страна не може да промени големия Европейски Съюз, трябват ни сътрудници, надеждни съдружници. Това съобщи по време на събора на левицата на Бузлуджа водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Коментарът му пристигна ден, откакто Българска социалистическа партия у нас отпразнува решението на Конституционния съд, че Истанбулската спогодба е противоконституционна. Международният документ докара до конфликт сред „ червените” у нас и тези в Брюксел, откакто стана ясно, че партията на Корнелия Нинова е в прорез с общата позиция на ПЕС в поддръжка на интернационалния документ за битка с домашното принуждение.
Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация виждат победа в решението на Конституционен съд за Истанбулската спогодба Корнелия Нинова уточни, че партията била подложена на „ нечовечен пердах от свои и непознати ” през последните месеци поради конвенцията
„ Само дружно левите в Европа можем да обърнем кораба на Европейски Съюз към това, което хората чакат – грижа за хората, обществена страна, вложения в образованието и в здравеопазването”, безапелационен беше Станишев. Той означи, че ПЕС е срещу „ разделянето на Европа на кръгове”, а също и срещу изпадането на България в ситуацията на някои от вишеградските страни, които поради споровете си с Брюксел ще получават по-малко европари.
Между 20 и 50 000 социалисти се събраха на Бузлуджа (СНИМКИ) Мотото на събора е „ За по-добър живот - нашата идея е България “
„ На европейските избори ще се сблъскат другите визии за Европа. На десните, които желаят статуквото на рестрикциите и на орязването на обществената страна. На национал-популистите, които желаят да основат една заблуда без действителна вероятност. И на левите, които желаят да възродят вярата, справедливостта и равните шансове. Тази борба би трябвало да я изнесе Българска социалистическа партия в България”, съобщи Станишев.

Според него настоящето ръководство у нас не дава никаква вероятност на хората и към този момент би трябвало да се работи освен за оставка, само че и за предварителни избори, които Българска социалистическа партия да завоюва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР