Дори и най-полезният продукт може да се превърне в отрова,

...
Дори и най-полезният продукт може да се превърне в отрова,
Коментари Харесай

10 храни, които не трябва да съхранявате дълго

Дори и най-полезният артикул може да се трансформира в отрова, в случай че срокът му на валидност е изминал. Следователно не всичко за готвене може да бъде закупено за бъдеща приложимост. Ето 10 храни, които е най-добре да се купуват в рационални количества и да не се съхраняват по-дълго от предстоящото.

Подправки

Пикантните подправки губят свойствата си, когато срокът им на валидност изтече. Чушки, куркума, подправки и сушен копър се поставят в ястия в дребни количества, тъй че съхраняването им в огромни буркани е безсмислено.

Важно е да употребявате подправките в границите на 6 месеца, най-много - 1 година. След този интервал те губят аромата и цвета си, т.е. потребните си качества.

Кафяв ориз

Кафявият ориз, който съдържа необятна гама от микроелементи, има дълъг период на валидност заради високия % на масла. Но това не значи, че има безграничен период на валидност. Няколко опаковки ще ви бъдат задоволителни. Срокът на валидност на кафявия ориз е 1,5 години.

Кафе

Ако цели кафеени зърна са били съхранявани няколко месеца в буркан, те губят усета и присъщата си миризма.

Ако не са изпечени, срокът им на валидност е 12 месеца. Ако зърната са вярно обработени, срокът на валидност доближава 2,5 години. Но печените зърна имат способността елементарно да всмукват влагата и миризмите, тъй че е значимо да ги съхранявате вакуумирани.

Брашно

Брашното бързо поема влагата от въздуха, което не е добре за него. Вредителите могат да се „ настанят “ в него. Паразитите снасят ларвите си както в брашно, по този начин и в кухненски мебели и е много мъчно да се борим с тях.

Мая

Ако срокът на валидност на маята е изминал, може да ви разочарова и тестото да не втаса. Затова се предлага да купувате квас, в случай че знаете сигурно, че ще приготвяте ястия от тесто.
Мислите, че ТЕЗИ храни нямат период на валидност, НО в действителност се скапват и са рискови
Вероятно доста от продуктите, които съхранявате в килера си, имат неочакван период на валидност след месеци (или даже години). Но това, че...
Прочети повече
Ядки

Ядките имат висока централизация на масла, тъй че могат да гранясат. Това се отразява отрицателно на усета им и е нездравословно за здравето. В допълнение към това, ядките могат да плесенят с незабележима мухъл без усет или аромат. Използването на ядки, инфектирани с гъбички, може да провокира появяването на рак. 

Бакпулвер за тесто

Бакпулверът, в случай че се съхранява погрешно, всмуква влагата и губи качествата си. Освен това, в него стартират да се развъждат бактерии.

Сирене
Кои са най-дълготрайните хранителни артикули?
Интересно, какво ли ще открият бъдещите археолози от храната, която ядем през днешния ден? И най-важното: ще бъде ли годна за консумация? Следните...
Прочети повече
Сиренето не се замразява, защото в него след топене се развъждат патогенни бактерии и усетът на продукта ще пострада.

Сосове

При отваряне на опаковката с кетчуп и майонеза срокът на валидност на продукта понижава доста. Всеки ден в него ще има от ден на ден и повече нездравословни микроби.

Масла

Има правила за предпазване на растително масло, които е значимо да се съблюдават. Не би трябвало да влиза в контакт с въздуха, да остава на топло и на светлина. Маслата се въздействат неподходящо от неочаквани температурни промени. Правилните условия на предпазване удължават " живота " на растителното масло. След отваряне на опаковката е значимо продуктът да се употребява в границите на 30 дни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР