Дори и най-пламенният почитател на бирата или виното ще се

...
Дори и най-пламенният почитател на бирата или виното ще се
Коментари Харесай

Синтезираха нов вид алкохол с който не се препива

Дори и най-пламенният обожател на бирата или виното ще се затрудни да каже, че алкохолът няма своите дефекти, само че скоро, с помощта на научна разработка, това може да се промени - ще остане единствено приятното замайване без махмурлук и другите неприятни последици.

В продължение на повече от десетилетие ученият Дейвид Нът (David Nutt) от Имперския лицей в Лондон създава синтетичен сурогат на алкохола, който назовава "Алкарел " (Alcarelle). Той твърди, че той има капацитета да разреши на пиячите да се възползват от всички преимущества на алкохола без нито един от минусите му - което значи, че може да постави завършек на всичко - от махмурлука до обвързваните с алкохола ракови болести.
Пиянски истории

Алкохолната напитка може да бъде относително безопасен метод да се отпуснете на празненство или след дълъг работен ден, само че поддържането на приятното замайване, без да се губи мярка, от време на време е мъчно. Ако обърнете повече чашки, може да откриете, че вършиме нещо, за което след това ще съжалявате.

Прекомерната консумация на алкохол може да докара до противен махмурлук и интоксикация в кратковременен проект, и от сърдечни болести до разнообразни типове рак в дълготраен проект - и това без даже да се брои опцията да развиете алкохолна взаимозависимост.

Нът счита, че може да проектира своята синтетична алкохолна молекула, с цел да взаимодейства с тялото по метод, който заобикаля отрицателните странични резултати.

„ Ние знаем къде в мозъка алкохолът има своите „ позитивни” и къде има своите „ негативни” резултати, и какви съответни рецептори медиира това - Габа (гама-аминомаслена киселина), глутамат и други сходни като серотонин и допамин”, изяснява Нът пред The Guardian. "Ефектите на алкохола са комплицирани, само че... можем да се насочим към тези сектори на мозъка, с цел да реализираме това, което желаеме ".

Сега той работи, с цел да придаде на своята синтетична алкохолна молекула „ пиков резултат “, който би попречил на пиещия в миналото да премине границата от леко замайване до тежко пиене. Освен това той го проектира по този начин, че да няма никаква токсичност, като по този метод предотвратява здравните проблеми. „ И несъмнено, без махмурлук”, споделя той за The Guardian.

Крайната цел е да се създава Alcarelle и по-късно да се продава на фирмите - производители на алкохол, които да прибавят Alcarelle към своите артикули.

Преди три години Нът основава стартъпа Alcarelle, с цел да направи тази визия действителност, а ръководещият шеф на компанията Дейвид Орен (David Orren) неотдавна съобщи за ирландския Examiner, че може да успее да завърши всички нужни проби за сигурност и регулаторни условия в границите на пет години.

Според анализаторът на питиета Джони Форсайт (Jonny Forsyth), в случай че Нът и екипът му съумеят да усъвършенстват синтетичния си сурогат на алкохол, има огромна възможност алкохолната промишленост в действителност да одобри продукта, вместо да го преглежда като нова конкуренция.

"Промишлеността от ден на ден влага в други възможности на алкохола ", разяснява той пред The Guardian, добавяйки, че "ако е елементарно да се прикрие усета, мисля, че има огромен късмет. "

Източник: offnews
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР