Дори и най-малката идея в крайна сметка може да спести

...
Дори и най-малката идея в крайна сметка може да спести
Коментари Харесай

Audi спести $133 млн. благодарение на служителите си

Дори и най-малката концепция в последна сметка може да спести милиони. На това мнение е и управлението на Audi и основало специфична платформа, на която всеки чиновник на компанията може да дава свои хрумвания и отзиви. Именно тази система икономисва на немския авто производител 133 млн. $ (108 млн. евро) в заводите в Инголщад и Некарзулм единствено за 2017 година.

"Винаги насърчаваме чиновниците си да работят тясно в своята сфера и да слагат всичко под подозрение, тъй като творчеството и изобретателността на всеки в Audi е значителен фактор за триумфа ни ", декларират от компанията. Схемата на Audi датира отпреди 50 години, а в сегашната си форма съществува от 1994 година. Най-малките хрумвания могат да спестят милиони долари съгласно немските ръководители и по тази причина вкарват тъкмо такива. Понякога концепциите биват свързани с работния развой, със отговорностите на личния състав, а различен път включват цялата инфраструктура.

Два екипа, разрастващи моторите, забелязали, че вентилационната система в постройките им работи денонощно. След тези две забележки системите стартират работа единствено през седмицата от 6 часа сутринта до 10 часа вечерта, а до момента в който няма никой в пространствата вентилаторите записват това и понижават скоростта си. Още редица оферти пък се отнасят до средства за икономисване на по този начин скъпото за всички време.

В заводите си в Дьор, Унгария и Брюксел, Белгия Audi са икономисали 40 млн. $ (33 млн. евро), въвеждайки 10 100 оферти от чиновници през 2017-а.

Естествено, Audi не може да краде хрумвания. Персоналът, чиито оферти са харесани и влизат в работния темп, получават парични бонуси, чийто размер зависи от получените резултати, а системата наподобява печеливша за всички.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР