Дори и най-големите критици на Squid Game (Игра на калмари)

...
Дори и най-големите критици на Squid Game (Игра на калмари)
Коментари Харесай

А ако Squid Game беше сниман в България? Как щеше да изглежда сериалът в българската действителност

Дори и най-големите критици на Squid Game ( " Игра на калмари " ) могат да признаят, че сериалът е същински културен феномен. Корейската продукция небрежно стана най-гледаният филм в Netflix и беше разгласен за най-гледан сериал в десетки страни. 

Но сериалът има много културни специфики, които са отражение на корейското общество. Всъщност самите игри в Squid Game са корейски детски игри. Затова няма по какъв начин да не се запитаме по какъв начин би изглеждал сериалът, в случай че беше сниман... в България? Ето и какво ни хрумна!

Виж още: Как южнокорейски сериал завладя света? Историята в и зад Squid Game, за който приказват всички

Сонг Ги-хун, основният воин в сериала, е разпален по залагания на конни надпревари. Е, в случай че сериалът беше сниман в България, той евентуално щеше да залага на мачове от Шампионска лига, Английското състезание и даже срещи от професионалния футбол у нас.

В Squid Game всеки от участниците има съществени финансови проблеми в следствие от разнообразни събития в живота им. В българската версия на сериала те нямаше да са толкоз разнообразни - просто участниците щяха да имат отговорности към топлинни сдружения, компании за бързи заеми или просто да са станали жертва на имотни или ало измами.

Виж още: Squid Game можеше и да не е сериал! Този и още малко известни обстоятелства за корейската продукция

В началото на сериала майката на Сонг Ги-хун му дава пари, с цел да купи на щерка си пържено пиле за рождения ѝ ден. Тук менюто би било също друго - вместо пържено пиле идва локалният воин, дюнера! Телефонът на емблематичната визитка, която получава основният воин, щеше да бъде импулсен.

Игрите нямаше да се организират на остров, просто тъй като географските условия у нас са по-ограничени. Вместо това щяха да са в някое от видинските села, тъй като те така и така са много обезлюдели и никой нямаше да разбере. Самите игри пък нямаше да са загадка за никого, защото всеки от участниците щеше да има човек измежду защитата и ще схващат още от предходната вечер какво ще се случи. 

Виж още: Наистина ли Нина Добрев е в България? Актрисата обърка почитателите си, Мария Бакалова коментира 

Иначе премията в българската версия на Squid Game би била обложена с налог, както следва при облаги от хазартни игри. Първото нещо, което спечелилият би направил със извоюваната сума, пък е да си купи немски автомобил нов импорт от Дупница със непретенциозен километраж. И безценен телефон несъмнено. 

Изображение: https://www.instagram.com/netflixkr/


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР