Дори и на 57 години, със сериозно коремче и далеч

...
Дори и на 57 години, със сериозно коремче и далеч
Коментари Харесай

Марадона скандализира Мондиала с напудрен нос и пура

Дори и на 57 години, със съществено коремче и надалеч от терена, Диего Армандо Марадона още веднъж е водеща вест за международните медии от Мондиала.

Идолът се появи на трибуните в Москва, където неговата Аржентина се изтеза и не съумя да победи Исландия — 1:1. Диего очевидно страдаше с играчите, реагирайки бурно на всяко състояние.

Той блестна в ложите с блуза, славеща тима, спечелил международната купа през 1978 година, когато точно Марадона не е извикан в състава. Осем години по-късно самият Диего донесе купата на аржентинския народ на шампионата в Мексико.



Странно, само че на двете му ръце имаше часовници. Не е ясно каква е повода и интернет също пламна от версии и теории — както постоянно, когато към този нюанс се случи каквото и да е. Общото и много саркастично умозаключение по тематиката бе — кои сме ние, да споделяме на Диего какъв брой часовници да носи на ръцете си?

Разбира се, един от най-големите в историята имаше какво да каже за мача:

"Днес беше един прецакан ден за Аржентина, имаше доста напрежение. Знаех си, че дебютът ни ще е сложен. Спомням си, че през 1990 година също започнахме неприятно, даже със загуба… И след това играхме край. Хайде, аржентинци, да подкрепим момчетата си! Напред, Аржентина! ".



Но с изключение на мнението му за равенството, новините са цялостни с осъществяванията на Марадона по време на дуела. В началото на второто полувреме камерите уловиха Диего, който прави няколко потърквания на носа си в придвижвания, доста подозрително препращащи към "пудрене " със вещества, за които се знае, че от дълго време са уязвимост на аржентинеца.

Видеото обиколи обществените мрежи и реакциите бяха от "със сигурност се е подкрепил с нещо бяло на почивката " до "вероятно става дума за алергия "… В различен миг фрагментът хвана Диего с голяма пура в уста, при изискване, че стадионите на Световното състезание са изрично място за непушачи и възбраната важи с цялостна мощ за ложи и ВИП-зони.



"Не знаех за това, оправдавам се на уредниците и домакините ", написа във фейсбук Марадона късно вечерта след мача, като добави и своя снимка… с пурата.

И за десерт на тази типично Марадоновска история от единствено едни 90 минути — развихри се даже нещо като мини расистки скандал към аржентинеца.

Руски и английски публицисти видяха и написаха по какъв начин Диего направил жест, дърпайки очите си настрана, към азиатски младежи, които му махали от няколко метра край ложите. Марадона не отхвърли:

"Стига нелепости! Те бяха деца с фланелки на Аржентина и аз ги поздравих, че даже азиатци поддържат нашия тим. ". Последното обвиняване е много изсилено и надали можем да приказваме за расизъм. Но е несъмнено, че в деня, в който Меси изпусна дузпа и Аржентина не съумя на терена, вниманието отново отиде в немалка степен към индивида, с който Лео постоянно е сравняван.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР