Дори и да се опитвате да свалите някой и друг

...
Дори и да се опитвате да свалите някой и друг
Коментари Харесай

Спасете косата си от изтъняване

Дори и да се пробвате да свалите някой и различен сантиметър от талията и на драго сърце да ѝ лепнете етикет “тънка ”, сигурни сме, че това е последното нещо, което желаете да чуете за косата си.

Гъстата и плътна коса може да постигнете с някои напълно простички промени в навиците ви.

Кои са те?

Взимате парещ душ

Горещата вода дехидратира косъма, както и кожата, което води до суха, хвърчаща коса, склонна към раздробяване и рухване. Ако се къпете с гореща вода, отмивате естествената лой, само че горещината кара порите ви да работят прекалено много, с цел да наваксат производството на лой, което от своя страна може да повреди корените.
Съвет: намалете градусите. Вземете душ с топла или хладка вода и в случай че ви е допустимо, изплакнете косата с колкото може да издържите по-хладка(до студена) вода.

Ползвате уреди за топлинна обработка

Горещината поврежда протеините, които построяват косъма и неговите защитни кутикули. Увреди ли се един път кутикулът, салдото на влагата е нарушен и косата е по-податлива на късане.
Съвет: Ограничете потреблението на сходни уреди – даже и сешоар – до два или три пъти седмично, а когато ги ползвате изберете най-щадящите настройки. Винаги нанасяйте и предпазен артикул, който основава термална преграда и понижава хвърченето на косата.

Драстични диети

Гладуването кара тялото ви да отдели силата си за съществени функционалности – като работата на сърцето и мозъка, само че не и за това да поддържа косата ви здрава и витална. Всъщност, при диагностицирането на анорексици един от главните признаци е сензитивната загуба на коса.
Съвет: Хранете се здравословно с обилие от чисти протеини като риба, пиле, леща и фасул. Косата е главно изработен от протеини и неналичието на такива в менюто ви могат да я докарат до съществени увреждания. Целете се да ядете най-малко 46 грама протеини дневно, което е към 25-30 % от калориите за деня.

Неправилната грижа за мократа коса

Косъмът е най-податлив на увреждания, когато е влажен, тъй като кутикулът е леко издигнат. Разресването или търкането за разпенване на шампоана под душа, последвано от изтриването с забрадка, са идеални предпоставки за раздробяване на косата.
Съвет: Сведете разресването на мократа коса, като го извършите директно преди душа. След това попийте косата с мека забрадка, не търкайте.

Стегнатите прически

Стегнатата опашка или плитка са супер, само че несъразмерното обтягане на косата оказва мощно напрежение върху фоликулите, поврежда ги и основава условия за перманентното им увреждане.
Съвет: Хлабаво! Това е решението. Оставете косата свободна, когато можете, а в случай че въпреки всичко я прибирате в прическа, не опъвайте и не стягайте прекалено много.

Използвате дълготрайни стилизиращи артикули

Ако гелът или лакът настояват, че ще задържат косата за през целия ден, то това значи, че е доста евентуално да са с високо наличие на алкохол, което прави косата суха и нежна.
Съвет: Пропуснете всички артикули, които вършат косата твърда или лепкава. Вместо това изберете по-меки артикули като стилизиращи кремове, които няма да дехидратират косата и да я създадат късаща се при разресване.



Небрежно-елегантна прическа: кок на една страна

5 страхотни, лесни визии с преса за коса
Искате ли смяна? Подстрижете се късо!
5+1 небрежни прически, които наложително да опитате
10+1 прически, на които не можахме да устоим

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР