Дори и да са приложени мерки, те не са били

...
Дори и да са приложени мерки, те не са били
Коментари Харесай

Бисер Петков: Над 3000 деца се раждат от деца

Дори и да са приложени ограничения, те не са били ефикасни, щом се е стигнало до второ раждане. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Бисер Петков във връзка случая с малолетната Румяна от Лом, която стана майка за повторно.

През последните години броят на децата, родени от малолетни майки остава постоянен – над 3000 деца се раждат от деца. При такива случаи новороденото незабавно става дете в риск. Явно средата, в която живее въпросното момиче, би трябвало да бъде изменена. Това е предизвикването, в тази посока са ориентирани дейностите. Публикувана е Национална тактика за отбрана на детето, в която се гарантиратна майчиното и детското здраве и възстановяване на здравословния метод на живот, съобщи Петков.

Първо би трябвало да се усъвършенства здравната, в това число и половата просвета на децата. Всяко дете на всеки един стадий от своето детство би трябвало да живее в среда, която го поддържа. Изграждането на потенциал и в родителите, и в експертите, които се грижат за децата, е доста значимо. Трябва да доближим обществените услуги до хората. Ще има национална карта на обществените услуги, тъй че те да бъдат по-равномерно разпределени и повече хора да имат достъп до тях, уточни общественият министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР