Дори и да полагаме най-добрите грижи за кожата си, рано

...
Дори и да полагаме най-добрите грижи за кожата си, рано
Коментари Харесай

Фини линии и бръчки – правила на камуфлажа

Дори и да поставяме най-хубавите грижи за кожата си, рано или късно бръчките са факт. Съществуват обаче тънкости в макиажа, които могат да ги прикрият до незабележимост. Ето и разпоредбите на камуфлажния макиаж:

Пачият крайник
Кожата към очите е по-тънка и нежна и по тази причина не е учудващо, че старее най-бързо. Първите фини линии в тази област са забележими още след 25-та година. Ако се опитате да ги прикриете с пълен пласт или коректор, за жалост ще постигнете противоположния резултат. Тоналният крем се врязва в бръчките и те стават още по-видими. Най-добрата тактичност е да употребявате лека основа с перлени частици – те разпръскват светлината и линиите стават по-нежни и съвсем невидими. Отвлечете вниманието от бръчиците и като наблегнете самите очи – със сенки, молив или очна линия.

Торбичките под очите
Ако обаче очите ви постоянно се подуват, по-добре избягвайте ярките сенки. Те ще привлекат вниманието към казуса. Затова пък светлите оттенъци оптически ще отворят окото и ще създадат торбичките по-незабележими. Комбинирайте ги с един-два тона по-тъмни, които поставете там, където би трябвало да е гънката на клепача, с цел да придадете релеф. Колкото до увисналите ъгълчета на очите, елементарно можете да ги коригирате с молив. Необходимо е единствено да продължите линията на окото с ориентирана нагоре котешка извивка. Разбира се, без да прекалявайте.

Бръчките по челото
Дълбоките бръчки по челото, за разлика от фините линии, можете дейно да запълните с компактен коректор. Единственото изискване е цветът му да е с тон-два по-светъл от този на лицето. Нанесете коректора върху линиите и потупайте мястото с пръсти. След това наложително фиксирайте макиажа с прахообразна пудра.

Областта към устните
За жал бръчките към устните са най-трудни за прикриване. Плътният е несъответствуващ за тази област, защото при непрекъснатата гримаса бързо се утаява в бръчките и ги прави да наподобяват напряко вкопани. Все отново има метод, да ги извършите с една концепция по-незабележими. Просто акцентирайте на очите си, а на устните нанасяйте неутрално или даже неясно червило.

Овалът на лицето
С напредването на годините, максимален проблем към този момент не са бръчките, а провисването на кожата. Необходимо е да си извършите оптически „ лифтинг ” благодарение на руж. Купете си натурален колорит, които съвсем се слива с вашата кожа. Нанасяйте го по-диагонал от скулите до слепоочието. Устремените нагоре линии ще противодействат образно на отпущането.

Съвет за цялостния макиаж: Изберете си с лека текстура. Под него нанасяйте база на силиконова основа, която да заличи бръчиците и неравностите. Избягвайте хладните цветове, тъй като те вършат бръчките по-остри и забележими. Най-добре заложете на кафявите, бежови и прасковени нюанси.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР