Дори и да не сте почитатели на неговите романи на

...
Дори и да не сте почитатели на неговите романи на
Коментари Харесай

Ако днес не можеш да обичаш никого, опитай се поне да не обидиш никого или 29 съвета от Стивън Кинг

Дори и да не сте фенове на неговите романи на ужасите, сигурно сте гледали Изкуплението Шоушенк и Зеленият път – две от най-великолепните истории, разказвани в миналото.

Стивън Кинг е един от най-продаваните писатели на 20 век - книгите му са издадени в към 300-350 милиона копия. Някои от най-известните му произведения са Кери, Мъртвата зона, То, Мизъри, Капан за сънища, Гробище за домашни любимци, Зеленият път .

Кой, в случай че не Стивън Кинг, изследвал всички тъмни местенца в човешката душа, преодолял своите зависимости и издигнал се от дъното, знае най-хубавите способи за връщане към светлината.

Нека си напомним някои от най-силните цитати на непоправимия оптимист Стивън Кинг, които може да ни послужат в сложни моменти.

Единственият метод да живееш е просто да живееш. Казвай си: „ Аз мога да го направя ", даже и да знаеш, че не можеш.

Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката смелост и всичката религия, която откриваш в сърцето си. Бъди правилен, бъди смел, бори се! Останалото е Мрак.

Ако през днешния ден не можеш да обичаш никого, пробвай се най-малко да не обидиш никого.

Земята се върти, това е всичко. Можеш да се въртиш дружно с нея или пък да спреш, с цел да протестираш, вследствие на което да бъдеш изхвърлен от придвижването й.

Времето отмива всичко, без значение дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето лишава всичко и най-после има единствено мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а от време на време ги губим в него.

Хората си мислят, че не могат доста неща, а след това внезапно откриват какъв брой доста могат, когато се окажат в безизходно състояние.

Когато ухапеш ръката, която те храни, напълно разумно е протегнатата длан да се свие в пестник.

Към предишното би трябвало да се отнасяме умерено и безмилостно. Тези удари, които ни убиват нямат значение. Важни са тези, от които оцеляваме и продължаваме да живеем.

Единственият метод да поддържаш диалог с простака е да го игнорираш.

Той постоянно споделяше, че „ в никакъв случай " е думата, която Господ обича да слуша, когато желае да се посмее.

Има сълзи, които би трябвало да бъдат изплакани, без значение какъв брой е часът. Те просто потичат и изгарят всичко вътре в нас.

Никой не е по-сляп от оня, който не желае да вижда.

Само когато изгубим всичко до последно, откриваме свободата.

Най-красивите думи на всеки език са: „ Прощавам "

Всичко, което може да ви накара да се смеете след 30 години, не е загуба на време. И си мисля, че това е нещо доста близо до безсмъртието.

И най-важното, което бях научил, беше, че всеки проблем може да бъде решен, стига да имаш задоволително огромна сопа.

Нещата постоянно се свеждат до две други възможности: хубавичко да се заловиш да живееш или хубавичко да се заловиш да умираш.

Ако не можеш да контролираш своя яд, той ще те управлява.

Когато човек почувства вятъра на измененията, би трябвало да строи не подслон, а вятърна мелница.

Ако се чувстваш зле, когато си самичък, то надали другите ще се усещат добре с теб.

Късметът е за простаците. Той е всичко, на което те могат да се надяват.

Когато човек престане да се трансформира, той престава да усеща, престава да обича, той умира.

По-добре не поглеждай обратно. По-добре си мисли, че всичко постоянно приключва щастливо. Може пък и да е правилно, кой споделя, че щастливият край е небивалица?... в случай че животът въобще може да ни научи на нещо, то е, че щастливият край се среща постоянно, необикновено постоянно, и за това би трябвало съществено да се усъмним в умствените качества на всеки, който твърди, че няма Бог.

Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!

Мозъкът е мускул, който може да помести света.

Скръбта е като пийнал посетител, от който не можете да се отървете, тъй като все се връща да ви прегърне за довиждане!

Може да има и феи, и елфи, само че не забравяй: Бог оказва помощ на тези, които си оказват помощ сами.

Ние сме обречени постоянно да си мислим, че е можело да се оправим по-добре, дори когато получаваме всичко, което сме желали.

Защото геният не стои кротичък, той просто не знае по какъв начин да стои кротичък - без значение дали е гений за отваряне на сейфове, четене на мисли или разделяне на десетцифрени цифри мислено, той крещи да бъде употребен. Никога не млъква. Ще те разбуди от най-дълбокия ти сън, крещейки: „ Използвай ме! Използвай ме! Използвай ме! Писна ми да седнал съм без работа!

Източник: Gnezdoto.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР