Дори и да не сте градинар, сигурен съм, че поне

...
Дори и да не сте градинар, сигурен съм, че поне
Коментари Харесай

Как от 1 стар банан си изкарах семки и си отгледах бананово дърво у дома

Дори и да не сте градинар, сигурен съм, че най-малко един път в живота си сте опитвали да отгледате екзотично дърво от костилка. Понякога сходни опити са много сполучливи. И с изключение на красивото растение, можете да си отгледате и плодовете. След първия си домакински лимон бях нетърпелива да отгледам бананово дърво от закупен банан.

Веднага ще кажа, че растението е безусловно декоративно и не би трябвало да чакате годишна продукция. Но какъв брой красиво наподобява. Големите сочни листа са доста освежаващи за интериора. А вярната грижа ще ви даде опция да се насладите на вълшебна панорама. Цъфтежът на банановия шубрак е хипнотизиращ, тъй като парче екзотика е тъкмо във вашия дом. Представете си тази хубост? Тогава дано създадем първата стъпка към него.

Как да отглеждаме бананово дърво от магазини за плодове

Първо би трябвало да подготвите всичко належащо. Ще ви трябват: разпръсквач с вода, цедилка, поднос, тоалетна хартия, нож, лъжица и пръст. Сега отидете в магазина за банани. Изберете по-малки плодове . От огромни, рядко може да се захване нещо, тъй като те се отглеждат по селективен метод.

Преди да съберете семената, бананът би трябвало да узрее добре . За задачата го поставете на топло място за 3 дни. През това време плода ще потъмнее.

Обелете банана и го нарежете по дължина. Най-често главното струпване на семена е по-близо до дръжката. Използвайте нож, с цел да отстраните семената и да ги разнесете върху лентите хартия.

Пресейте земята, за да я наситите с О2, след което я оставете в тавата. Отгоре поставете хартиени ленти със семена. Леко ги поръсете с пресята пръст към 0,5 см и поръсете с вода от спрей.

Покрийте тавата с похлупак или пластмаса и я поставете върху радиатора или друго топло място. През деня поддържайте температурата от +27 до +33 градуса, а през нощта от +20 до +25 градуса. Веднага щом се появят първия разсад, отстранете капака и преместете тавата на перваза на прозореца с задоволително дневна светлина. Оставете най-силните растения и отстранете слабите. Когато кълновете са мощни, те могат да бъдат засадени в обособена саксия.

Бананите са много топлолюбиви , само че като цяло процесът на грижа за тях не се разграничава доста от грижата за други тропически растения. Поливайте банановото дърво в точния момент, присаждайте го от време на време и го предпазвайте от вредители. Докато чакате цъфтежа, пробвайте да отгледате нещо друго от семето.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР