Дори и да не го признават, мъжете се страхуват от

Дори и да не го признават, мъжете се страхуват от ...

Най-големият страх на мъжете в секса.


Дори и да не го признават, мъжете се страхуват от първата близост с нова партньорка, не по-малко от самата нея. Съществуват куп причини, поради които жената избягва или отлага първата сексуална нощ за по-нататък. Страхът, че мъжът срещу нея ще се възползва от слабостта ѝ и ще избяга, различни морални норми, притеснения, свързани с фигурата, съмнения за избора или просто нерешителност, пише flagman.bg. Всяка млада жена има поне десетина "оправдания" да отложи за неопределено време първата близост с нов приятел. Мъжете страстно желаят да се озоват в леглото на новата си приятелка, колкото се може по-бързо, но въпреки това сърцето им се терзае от страхове и тревоги.
Най-голямото и основно притеснение на всеки мъж в секса е страхът от провал
Мисълта, че могат да се окажат неспособни в леглото, преследва неизменно силната половина на човечеството в мечтите ѝ за телесни удоволствия. Всеки мъж е преживял поне една любовна нощ, запечатала се завинаги в съзнанието му с кодовото име "засечка". При по-възрастните причината обикновено е свързана с годините, докато при по-младите провалът е от притеснения как ще се справят този път.

Осем от десет случая на импотентност при мъжете са с психологическа основа. Все някога се случва мъжът да се провали в леглото като причините за фиаското са най-различни - физическа умора, превъзбуда или силен стрес, голяма доза алкохол. Като се прибави нетактичността на партньорката и негативната ѝ реакция, съпроводена с язвителни забележки, напрежението между двамата се нагнетява още повече. А колко радост изпитва мъжът, когато достави удоволствие на своята любовница. Нейните страстни въздишки и стонове усилват още повече физическите му усещания. Ако той е искал да ѝ подари разтърсваща любовна нощ, а в крайна сметка нищо не се получило, за което е иронизиран от нея, преживяването се превръща в психологическа травма. Към нея се добавя и тревогата дали тя няма да разкаже за случилото се на общите познати. По-страшното е, че споменът за провала ще продължава да нагнетява притеснения и при следващи любовни нощи с други жени.

Източник: fakti.bg