Дори и да намерят депутати до 121, това не им

...
Дори и да намерят депутати до 121, това не им
Коментари Харесай

Проф. Коларова: И да намерят 121, кабинетът пак може да не мине

" Дори и да намерят депутати до 121, това не им подсигурява гласоподаване на кабинет на Асен Василев ". Това разяснява пред БНР политологът проф. Румяна Коларова. Тя напомни гласуването на държавното управление на Сергей Станишев, когато предлагането за министър председател събра задоволително гласове, само че кабинетът му - не:

" В резултат на това кабинетът на Станишев не мина с първия мандат, трябваше с третия мандат и с поддръжката на Национална движение „Симеон Втори" да се образува тройната коалиция ".

По думите на политолога контактите и сделките с самостоятелни депутати, отделили се от някоя парламентарна група, са мощно рискови до последния миг:

" До момента на действителното гласоподаване, даже досега на прегласуването. Защото това са хора с доста нестабилна позиция, даже подвластни от доста и разнообразни фактори ".

Проф. Румяна Коларова акцентира, че партийната дисциплинираност е в основата на парламентаризма в демократичната народна власт: " Да се твърди, че партийната дисциплинираност е в прорез с демокрацията, просто не е по този начин ".

Според нея партиите към този момент от няколко седмици са в предизборна акция: " Чета програмата за кабинет на Асен Василев и мога да ви кажа,че тя не е управническа стратегия, а е предизборна стратегия ".

Тя уточни, че " Продължаваме промяната " са считали, че държавното управление им се стабилизира от нежеланието на другите партии и на гласоподавателите да има избори в този момент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР