"Дори и да мине коронавируса, човечеството ще бъде изправено пред

...
"Дори и да мине коронавируса, човечеството ще бъде изправено пред
Коментари Харесай

БЛИЦ TV Ген. Мутафчийски: Все още няма признаци за утихване на епидемията

"Дори и да мине ковид, човечеството ще бъде изправено пред такива провокации. Подобен вид вируси могат да бъдат огромно предизвикателство за човечеството. Специално тук се оправяме добре, само че всички жертви са свидни и не можем да ги мерим като малко или доста. " Това сподели ген. Венцислав Мутафчийски пред публицисти по време на откриването на лаборатория в Пловдив.

"Даваме жертви в тази зараза. В Европейска комисия излезе значим документ, който демонстрира по какъв начин може да се възвърне живота по време на епидемията. Трябва да има задоволителен запас за популацията ", добави той.

"За месец сме отворили 18 лаборатории в страната. Явно би трябвало да свикнем с мисълта, че би трябвало да работим с този вирус. Дано се откри ваксина или лекарство. Признаците да минава, сега, не са лице. Развитието на медицинските запаси, изключително в интензивните кревати, би трябвало да са налични, с цел да се отпускат ограниченията ", сподели шефът на Националния спешен щаб за битка с ковид.

"Вървите по пътя, с цел да може да се преценя вярно обстановката. Освен огромната признателност към донорите, друго не мога да кажа ", заключи той.
Първоначално лабораторията ще обработва сред 30 и 60 проби дневно. Капацитетът на апаратурата е 28 теста за 3 часа. Тя ще работи на две смени по 6 часа, като общо потенциалът за 12 часа е 112 проби, а при изключителни условия до 140 теста.

В началото в нея ще работят вирусолог, биолог, лаборант, доктор и двама лекари специализанти. Към момента са закупени 3000 теста, които са от Южна Корея.

Председателят на Националния кризсен щаб влезе в лабораторията, с цел да се запознае с апаратурата и опциите й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР