Дори и да има промяна в София, тя няма да

...
Дори и да има промяна в София, тя няма да
Коментари Харесай

Марешки очаква пълен мандат на правителството

Дори и да има смяна в София, тя няма да докара до смяна в цяла България, държавното управление на ГЕРБ ще изкара мандата си до дъно, счита водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той обаче бе безапелационен, че борбата в София не е предизвестена, за разлика от Варна.

"Самият факт, че даже във Варна издигаме претендент, значи, че сме реалисти, които работим единствено за резултати. Считаме, че изборите там са предизвестени, само че в София не е по този начин. Фандъкова сменя огромна част от екипа си, значи има потребност от смяна. Единственият претендент, който дава отговор на упованията на хората е инж. Пламен Христов. Мая Манолова няма по какъв начин да промени статуквото тъй като го е създавала, част е от него, от системата, която убива хората ", сподели Веселин Марешки пред Канал 3.

"Пошло е да излязат с надписа, че всички хора с увреждания поддържат Мая Манолова. Защото тя е създавала системата, която ги е убивала. Ако някой желае да се свърши работата претендентът е Пламен Христов – млад, просветен, некорумпиран. Управлява хиляди хора, бизнес с милиарди доходи ", съобщи той.

"Двупосочен развой е, в случай че си във властта вземаш, само че в случай че си отвън, в случай че искаш – даваш. Щом той ръководи бизнес, който не взе участие в публичните поръчки, тъй като там няма конкурентен принцип.

Пътят към летището е прекрасен, само че нещата се движат с изоставащи темпове. Част от работата е свършена, който и да беше кмет, щеше да го направи. Нито една община не е слънце, не е на международно равнище, а другите да изостават. В нашия отрасъл ние реализираме доста повече от приблизително постижимите. Трябват много по-големи растежи ", показа Марешки.

"Във всеки регион, който припознае същинската опция – инж. Пламен Христов, ще получи бензиностанция от нашата верига. С един неопорочен търг ще се реализира по-добра цена на горивото за софиянци. Електротранспортът ще бъде доста по-развит с инж. Христов. Електромобилите са бъдещето, огромна част от софийския превоз би трябвало да се електрифицира в къси периоди, и поради замърсяването, и поради шума ", добави той.

"Ако действаме рационално и планираме, нямаше да има такива тапи. Неефективно се харчат нашите пари. Нямаме детски градини, събираме капачки за кувьози, само че си купуваме самолети. Това пречи на българите да живеят добре. Пари в опазването на здравето има доста, само че не се изразходват дейно и не стигат до докторите и сестрите. Терминът „ да усвоим пари” ограби България в последните години. Не мисля, че Мая Манолова въобще е опция. Не считам и че с смяната в София ще има смяна и в България. Това са обстоятелствата. ГЕРБ ще си приключи мандата, без значение какъв ще е резултата от локалните избори ", приключи Веселин Марешки.

Кандидатът за кмет на София от ВОЛЯ инж. Пламен Христов пък показа: "Фандъкова и Манолова са двете страни на една и съща монета. Представители на остарялата политическа класа, а аз на напълно друга – към момента никой не може да твърди и няма подозрения, че сме допускали неточности, за които хората да заплащат ".

"Не ми харесват мръсният въздух, тапите, детските градини. Въпросът е различен – кой ще вдъхне най-голямо доверие, че има желанието да промени нещата. Щях да им се възхитя, в случай че бяха изкарали милионите за вложения с предвидлив мениджърски метод. Но те са ги получили като средства по европроекти, само че е по-лесно да ги защитиш в сравнение с да ги изкараш, с цел да ги похарчиш. Можем да сме им признателни, че не са потънали. В Младост продължава да се строи на всяко зелено кътче, всички нови здания би трябвало да бъдат съобразени с една съвременна визия на столицата. В центъра имаме чудесни остарели здания, които са засенчени от стъклени сходства на здания ", сподели Христов.

"Не мисля, че синята и зелената зона би трябвало да се уголемяват. Трябва да се построят подземни паркинги на дребна повърхност. Такива паркинги са добър вид, само че има още стъпки. Призовавам хората да извърнат повече внимание дали някой е опция или е остарял и прочут или да опитат нов късмет, да стартират най-малко от 50 на 50. Няма кой да ме упрекна, че съм се облагодетелствал на гърба на гласоподавателите ", сподели още претендентът за кмет на София от ВОЛЯ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР