Дори големите фирми често не успяват с вълшебна пръчица да

...
Дори големите фирми често не успяват с вълшебна пръчица да
Коментари Харесай

Неправилните подходи в маркетинга

Дори огромните компании постоянно не съумяват с вълшебна пръчица да сътворят високоуспешен маркетинг проект. И по този начин, акциите се провалят.

Причините са разнообразни, рекламодателите също. Някои неточности обаче се повтарят с изключително забележима периодичност. Авторите в уеб страницата YoungEntrepreneur ги обобщават по този начин:

Грешка #1. Пази се професионалния фронт.  Професионалната поява и език са значими във всяка маркетингова акция, само че степента на разбиране на професионалния език и отношение мощно зависят от типа на промишлеността. Изказът в рекламата на компания за детски празненства естествено би трябвало да е надалеч по-различен от този в акция за правна компания. Няма предписание, че консервативният бизнес като юридическите услуги, застраховането и банковите услуги би трябвало да бъдат представяни изсъхнало. Важно е да се заобикаля прекомерно скучния и муден изказ и да се предлага изложение, каквото се случва в ежедневния живот.

Грешка #2.  " Колкото повече читатели, толкоз по-добре " . Това „ предписание “ не може да бъде по-далеч от истината. Ключът към сполучливия маркетинг е да се откри характерна пазарна ниша и да се даде на избран кръг от хора това, от което те се нуждаят. Може да не звучи доста комплицирано за осъществяване, само че лишава несъмнено количество работа и проучвания, с цел да се открие коя е тази група и кой е най-подходящият метод компанията да се обърне към тях. Щом подобаващия пазар е открит и свестен, концепцията „ повече читатели, по-добре “ може към този момент да се приложи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР