Дори гардеробът ви да е пълен с дрехи в най-различни

...
Дори гардеробът ви да е пълен с дрехи в най-различни
Коментари Харесай

Цветовете, които носим, разкриват какви сме всъщност

Дори дрешникът ви да е цялостен с облекла в най-различни цветове и нюанси, постоянно има цвят, който господства. Всеки има обичан цвят - цвят, който избира и в който се усеща по-уверен и по-сигурн, по-привлекателен и по-желан. Това е цветът, който отразява характера на човек, споделя стилистът Дейвид Зила, създател на книгата Color Your Style ( "Дай цвят на стила си ").

Може и да не го осъзнавате, само че сигурно и вие имате обичан цвят и тъкмо той е оня, който декларира какви сте в действителност, написа уеб сайтът Bright Side.



Ето какво изясняват специалистите за цветове, които носите. Какво споделят те за вас?

Черно



„ Черното е цвят, който се приема съществено “, споделя Карън Хелър, специалист по мода и жанр.
Според проучванията в региона на логиката на психиката черното се възприема от множеството хора като знак за авторитет, мощ, съвестност и просветеност. Неслучайно, в доста европейски университети, дипломантите са облечени с черни мантии.
Хората, които избират да носят черно, са амбициозни, целенасочени, само че и чувствителни. Обикновено те са прочувствени и елементарно възбудими, макар че постоянно се пробват да го скрият. Черният цвят им оказва помощ да пренасочат вниманието на близките от външния тип към личността, защото за тях са най-важни вътрешните качества.

Кафяво



Кафявото е цветът на земята, на нещо надеждно, мощно и устойчиво. Така се възприемат и хората, които носят кафяво. Любителите на този цвят са ненапълно консервативни, почитат по-възрастните, търсят мир, непоклатимост и мощ във всичко. Една жена с кафява рокля или мъж с кафяво яке основават усещането за благонадежден, образован и разумен човек.

Синьо



Лиза Джонсън Мандел, психолог и публицист, написа: „ Синьото е най-подходящият цвят, в случай че се явявате на изявление за работа, тъй като внушава убеденост и надеждност. Ето за какво доста работни униформи или костюми са сини.
Учени от Университета на Британска Колумбия, провели изследване за въздействието на цветовете, са открили, че по-тъмните нюанси на синьото имат успокоителен резултат. Хората са склонни да свързват синьото с качества като просветеност, доверие, успеваемост и успокоение.
Сините нюанси на облеклото са желани от деликатни, учтиви и даже срамежливи хора. Както споделят психолозите, може да чакаме индивидът в синьо да стане добър родител или извънреден чиновник. Спокойствието е едно от най-ценените качества на този вид хора.

Зелено



Според учени от Амстердамския университет зеленият цвят поддържа положително въодушевление, както в самите нас, по този начин и в близките. „ Зеленото е прелестно, тъй като ни припомня за природата, носи чувство за покой и удовлетворение ", споделя Леатрис Айземан, изпълнителен шеф на института Pantone Color и създател на книгата More Alive With Color. Хората, които избират зелено, постоянно водят деен публичен живот, живеят в удобна среда и са финансово постоянни. Обикновено са деликатни, грижовни и добросърдечно.

Лилаво



В предишното пурпурният цвят е бил непокътната дребна за аристокрацията и висшето общество. Той е носел подстрекателство за високо състояние, благосъстояние и разкош. Известно е, че Клеопатра е била луда по лилавото. В тези времена единствено богатите можели да си разрешат да се украсяват с виолетови нюанси. Днес феновете на този цвят показват креативност, вътрешен глас и обич към изкуството. Хората, които носят лилаво, са прочувствени и чувствителни. Те са мечтателни, чувствени и склонни към мистицизъм. Известни са и като непредсказуеми — общуването с тях може да е същинско предизвикателство.

Червено



„ Червеното е цветът на пристрастеността и силата. Изберете този цвят, в случай че желаете да впечатлите някого “, поучава Кени Фримпонг, шеф на марката италианско мъжко облекло Eredi Pisano.

Ярките нюанси на аленото притеглят вниманието върху индивида, който ги носи. Свързваме аленото с сила, придвижване и възбуденост. Психолози от Университета в Рочестър са открили, че дамите, носещи рубинени оттенъци, са най-привлекателни за мъжете. „ Червеният е стимулант за мъжете “, твърди Аби Калиш, професор по логика на психиката в Медицинската школа на Източна Вирджиния в Норфолк. Хората, които постоянно носят алено, са ярки персони, елементарно възбудими, леко егоцентрични и склонни към пристрастявания.

Жълто



Жълтото е цветът на щастието, слънцето и смеха. Проучванията демонстрират, че жълтият цвят усилва производството на серотонин в мозъка, форсира метаболизма и покачва настроението на всички в близост. Освен това жълтото покачва концентрацията и вниманието, по тази причина постоянно участва върху билбордове, рекламни уеб сайтове, пътни знаци и улична маркировка. Според специалисти жълтите нюанси в облеклото са желани от дейни, креативен и екстравагантни натури. Това са ярки мечтатели и авантюристи, подготвени да изследват и превземат.

Бяло



Бялото е знак на независимост, непорочност, непорочност и елементарност. Ето за какво доста хора избират бялото, когато усещат, че имат потребност от нов старт или стартират нов стадий в живота. Белият цвят притегля надеждни хора, които обичат свободата и имат оптимистичен взор към живота. Те са подредени и проведени във всичко, което вършат, обичат новото и се стремят към съвършенство. Бялото може да бъде определено от най-различни видове хора. Това е безпристрастен цвят, който рядко отблъсква другите.

Розово



Бледорозовото е „ момичешки “ цвят, обичан избор на родителите за бебешки дрешки, на куклите на Барби и плюшените мечета. Въпреки това, носен от хората в по-зряла възраст, меките нюанси на розовото алармират сдържаност, мекост и усет към детайла. Бледорозовото се възприема като топъл, мекушав и успокоителен цвят. В някои затвори стените се боядисват в розови нюанси, с цел да се понижи равнището на експанзия.
Според психолозите феновете на розовото са сантиментални, оптимистични и самодоволни (в положителния смисъл на думата). Обикновено това са благоразположени хора, които високо ценят комфорта.

Оранжево



Оранжевото е топъл и витален цвят, който носи радостно и празнично въодушевление. Хората, които обичат да носят оранжево, са оптимистични, енергични и ведри, те обичат измененията и са адаптивни. Въпреки че от време на време може да наподобяват леко несериозни, постоянно те са амбициозни и разсъдливи.

Сиво



Както стилистите обичат да споделят, сивото е цветът на салдото — той не е нито мрачен, нито ярък. Ако човек има доста сиви облекла, това нормално значи, че се стреми да остане незабележим. Сивото показва успокоение, предвидимост и зрялост. Много хора се обръщат към сивото в по-зрелите си години. Тъй като сивото е безпристрастен цвят, извънредно мъчно е да се характеризират хората, които го избират. Това може да е свенливата „ сива мишка “, подготвена почтително да съблюдава всички правила, по този начин и безкомпромисната рационална персона, която в никакъв случай не поддава на страсти. Така или другояче, множеството хора, които избират сивото, не обичат да притеглят вниманието и се стремят към индиферентност.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР