Дори гангстерски филм на Мартин Скорсезе с участието на Робърт

...
Дори гангстерски филм на Мартин Скорсезе с участието на Робърт
Коментари Харесай

"Нетфликс" не успя да договори широко разпространение на новия филм на Скорсезе

Дори гангстерски филм на Мартин Скорсезе с присъединяване на Робърт де Ниро и Ал Пачино не може да усъвършенства търканията сред " Нетфликс " и огромните киновериги. Стрийминг платформата се отхвърли от необятно разпространяване на новия филм на режисьора " Ирландецът ", написа " Ройтерс ".

Заглавието, за което към този момент се приказва като за кандидат за премиите " Оскар ", ще бъде показано в самостоятелни кина в Съединени американски щати едвам за 26 дни, преди да стане налично за клиентите на " Нетфликс ". При все това от стрийминг платформата оповестиха, че ще задържат кино лентата в киносалоните за неустановен интервал и след качването му онлайн.

" Нетфликс " възнамеряваха по-конвенционално разпространяване на " Ирландецът ", само че стигнаха до задънена улица в договарянията с огромните киновериги като AMC Entertainment Holdings Inc и Cineplex Inс по информация на " Холивуд рипортър ".

Киноверигите избират 90-дневно разпространяване, преди заглавията да бъде показани другаде, а политиката на " Нетфликс " е продукциите да стават по-бързо налични за техните клиенти.

Разпространението на " Ирландецът " по самостоятелните кина стартира на 1 ноември и няма да повлияе на това дали филмът ще може да се състезава за награди. В същото време обаче решението ще се отрази и напрегнатите взаимоотношения сред режисьорите, които избират филмите им да бъдат видени във допустимо най-вече кина, и стрийминг платформите, които трансформират обичайните бизнес модели на Холивуд.

По-рано през годината Де Ниро, който е и продуцент на кино лентата, съобщи пред " Ройтерс ", че той, Скорсезе и останалите продуценти се надяват " Ирландецът " да " доближи колкото е допустимо повече кина ". Лентата ще открие филмовия фестивал в Ню Йорк на 27 септември. Още преди да бъде показан обществено, филмът към този момент влиза в няколко ранглисти на критици за главните кандидати на премиите " Оскар ".

" Ирландецът " е избран на страницата на фестивала като " богато пресъздадена епика на американската престъпност ". Действието в него се развива в продължение на няколко десетилетия. Във кино лентата се споделя за мистериозното изгубване през 1975 година на синдикалния водач Джими Хофа, изигран от Ал Пачино.

Разпространението на " Ирландецът " е сходно на това на " Рома " на Куарон, който беше пуснат по кината едвам за 23 дни. Филмът завоюва 3 награди " Оскар ", само че не съумя да грабне най-желаното отличие за най-хубав филм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР