Дори епидемията от Ковид 19 да затихне и да няма

...
Дори епидемията от Ковид 19 да затихне и да няма
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Дори коронавирусът да затихне, близкият контакт не е препоръчителен

Дори епидемията от Ковид 19 да затихне и да няма нови регистрирани случаи, близкият контакт не е целесъобразен. Това сподели пред „ Фокус “ проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. По мотив отварянето на детските градини, проф. Кантарджиев уточни, че е хубаво, в случай че баби и дядовци са гледали детето до момента, да продължат още няколко седмици да го вършат. Той добави, че все още има значително понижаване на други инфекции, които се придвижват по въздушно-капков път.
„ Това се дължи на два обстоятелството. Първо на изолацията и второ на по-малкото търсене на здравна помощ за незначителни инфекции на дихателните система. Имаме внезапно понижаване и на случаите на варицела, с помощта на ограниченията на изолираност. Тези неща са обществени, публикуваме ги на уеб страницата на НЦЗПБ и един просветен човек може да ги види “, уточни проф. Кантарджиев.
Той напомни, че методът на заразяване при новия ковид, както и при другите въздушно-капкови инфекции, е посредством секретите на горните дихателни пътища.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР