Дори древните китайски лекари установили, че човешкото тяло започва да

...
Дори древните китайски лекари установили, че човешкото тяло започва да
Коментари Харесай

Китайците знаят: Ето как да ходим, за да не боледуваме

Дори античните китайски лекари открили, че човешкото тяло стартира да остарява с краката си. И по този начин, лекарството на античен Китай потвърждава, че по петите има точки, виновни за естественото действие на доста органи на тялото, написа zdrave.to.

Експертите, подкрепящи тази доктрина, дават някои препоръки, които да оказват помощ да „ упражняваме ” петите. Според тях това ще забави стареенето на органите и в действителност ще помогне на човек да „ диша по-лесно “.

Равни обувки или токчета

Стъпването върху петите или от вътрешната страна и извън на стъпалото ще усъвършенства кръвообращението на краката, а оттова и здравето на вътрешните органи. Затова използвайте това упражнение като заран.

Точка на функционалността

По целия свят е известна значимата точка на стъпалото, открита от китайските лекари. Точката се назовава Yun Quan и можете да я намерите в средата на свода на стъпалото по-близо до пръстите.

Експертите са сигурни, че това е първата точка на бъбречния канал и като я натиснете, можете да го укрепите. За да постигнете резултата, би трябвало да натиснете върху точката към 20 пъти на единия крайник, а по-късно на другия.

Удари.. или не?

Леките удари по подложките под пръстите на краката се смятат за един от най-ефективните способи за възстановяване на кръвообращението в Китай. Лекарите предлагат да почуквате по пет минути дневно също по основата на втория и третия пръст.

Разходките оказва помощ както за здравето на краката, по този начин и за цялото тяло. Дългите боси разходки по камъчета, пясък или трева са изключително ефикасни. Кръвта в краката циркулира по-бързо и човек се усеща по-млад.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР