Дори да сте много близки със семейството си, това не

...
Дори да сте много близки със семейството си, това не
Коментари Харесай

Ето кои лични теми не бива да обсъждате със семейството си, колкото и да сте близки

Дори да сте доста близки със фамилията си, това не значи, че би трябвало да споделяте всичко. Някои на пръв взор почтени тематики са в положение да провокират спор или да наранят. Затова е значимо да спазвате граници и да си знаете, че някои персонални тематики са си просто персонални. Например:

1. Някои проекти за бъдещето.

Когато споделяме проектите си с околните, те автоматизирано си построяват избрани упования. Освен това, говорейки за проектите, е допустимо да заблудим мозъка си, че към този момент сме постигнали каквото желаеме. Това автоматизирано понижава напъните ни в тази посока. Освен това е допустимо да получите нежелани въпроси от околните си. Например: „ Какво стана, нали искаше да отслабнеш до Нова година? “

2. Проблеми във връзката ви.

Всяка връзка има спадове. Идеални взаимоотношения не съществуват. Споделяйки всяка детайлност с околните си, вие насаждате у тях несъмнено мнение и ги настройвате против колегата си. Представете си, в случай че главно слушат да се оплаквате от половинката си, по какъв начин очаквате да я харесат? На вас от дълго време ще ви е минало поради онази кавга с обичания, само че те ще са я запомнили.

3. Колко тъкмо печелите.

Внимавайте да е аргументите ненужно безпокойствие на околните си поради деликатната тематика за парите. Дори да имате финансови усложнения, в случай че те са моментни или незначителни, не е желателно околните ви да знаят.

4. Да споделяте детайлности за живота на различен човек.

Не клюкарствайте, с други думи. Колкото и да ви е непосредствен някой, постоянно съществува заплаха да се изпусне и да изпаднете в неудобно състояние.

5. Плановете за деца.

Вие и единствено вие определяте верния миг, когато това да се случи. Не се поддавайте на намеци като: „ Хайде, че желаеме към този момент и ние да гледаме внуци! “ И най-много – не се чувствайте отговорни за нищо!

6. Да споделяте, че са ви наранили в предишното.

Да говорите за от дълго време отминали събития, не е най-хубавата концепция на света. Особено в случай че това ще ви накара да преживеете болката отначало. Ако можете, разрешете спора в душата си и простете.

7. Всяка неточност.

Някой дребни провинения могат да излязат нескрито, само че ви съветваме да спестите на родителите си огромните неточности. Основната причина за това е, че ще ги разтревожите. Освен това е допустимо да изискат да поправят стореното и по този метод, въпреки и несъзнателно, да станат още по-големи проблеми. А най-важното от всичко е да се научите сами да се справяте с проблемите в живота си, с цел да не търсите за всяко нещо помощ от мама и тате.

8. Вярвания и убеждения.

Излишно прахосване на нерви е да спорите по политически или религиозни тематики. Това са съществени въпроси и по този начин, както вие сте уверени във вашата истина, по този начин и индивидът против вас евентуално е уверен в своята. Вместо да се карате за такива неща, просто приемете другия подобен, какъвто е. Примирете се, че хората имат друго мнение. И отидете на риба. Направете нещо, което да ви донесе взаимна наслада.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР