Дори да предположим, че Илон Мъск и Джеф Безос вече

...
Дори да предположим, че Илон Мъск и Джеф Безос вече
Коментари Харесай

Защо все още не сме готови да живеем в космоса


Дори да предположим, че Илон Мъск и Джеф Безос към този момент са подготвени да ни продадат еднопосочни билети към Марс, надали ще е рационално решение да приемем предизвикването.

Независимо какви бази на Марс дават обещание милиардерите, човешкото тяло надалеч не е готово да предприеме скок към друга планета, оповестяват от ScienceDaily, базирайки се на данни на NASA.
 Илон Мъск и Big Falcon Rocket - гигантската ракета за обиколка на Луната
Колкото тъкмо е огромна гигантската ракета на Мъск

Най-мащабната галактическа интервенция досега

Истината е, че даже астронавтите, които прекарват години в подготовки и образования, изпитват компликации в космоса, които са оттатък човешкия надзор.
 Снимка 412852

При над половината от астронавтите, които прекарват време в Международната галактическа станция, се следи реактивиране на вируси като херпес и шарка.

Проблемите не престават и постоянно се задълбочават, даже след завръщане на Земята.
 Как би ни се отразило пътешестване до Луната
Как би ни се отразило пътешестване до Луната

Какво ще преживеят " лунните туристи " на Мъск и SpaceX

Причината за това е фрапантният спад в имунната система, който съпровожда напускането на родната ни планета. При полет в космоса човешкото тяло освобождава големи количества адреналин и кортизол, които потискат работата на имунната система.
 Снимка 412853

При множеството астронавти реактивирането на вирусите не се демонстрира с типичните за всеки от тях признаци, само че се отбелязва на клетъчно равнище. Самите астронавти пък стават рисково заразни за хора, които нямат имунитет към заболяванията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР