Дори да получаваме висока заплата, шансовете да пестим част от

...
Дори да получаваме висока заплата, шансовете да пестим част от
Коментари Харесай

Как да пестим, ако живеем от заплата до заплата

Дори да получаваме висока заплата, възможностите да пестим част от нея не са огромни - плащаме наеми, сметки, връщаме заеми, а с останалото решаваме да се поглезим за всичко " изстрадано ". Ако желаеме да се усещаме най-малко малко сигурни и да има на какви средства да разчитаме " за черни дни ", по-добре да опитаме да отделим нещо настрани. Не е чак толкоз мъчно, пише econ.bg

Намираме си претекст

Няма по какъв начин да се принудим да спестяваме, в случай че не виждаме ясна причина за какво го вършим. Мечтаем да следваме в чужбина? Да се запишем на безценен курс по преквалификация? Да си купим парцел или напряко да се задомим? Или просто да имаме спестени средства, в случай че се случи нещо и ни се наложи да сме подсигурени? Каквато и да е повода, би трябвало да сме наясно с каква цел пестим.

Започваме на чисто

Което значи, че си вършим обособена чисто нова сметка, по която да внасяме, с цел да пестим. Най-добре да е и в друга банка от тази, по която получаваме заплатата си, с цел да не се изкушаваме да " пипаме " заделеното.

Преглеждаме сметките си

Събираме касовите бележки и един път седмично им вършим разбор. Проверяваме и всичките ни абонаментни проекти - гледаме ли кабелната, която плащаме? А дали сме на в действителност най-изгодния проект за мобилни услуги? Каталозите на веригите за хранителни артикули път ще ни оказват помощ да се ориентираме кои артикули по кое време са в промоция, с цел да може да ги купим на по-ниска цена.

Намираме непряк приход

Това може да ни наподобява като най-трудната част, само че в действителност не е по този начин. Благодарение на интернет, можем да открием всевъзможни благоприятни условия за приходи " на парче " с уменията, които имаме. Сайтовете за работа и фрийлансърските групи във Фейсбук са идеално място да потърсим сходни други възможности. Ако пък не ни се задълбава чак толкоз, просто може да прегледаме дома и дрешника си и да продадем всичко, което не употребяваме.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР